Ahogy ígérték, meg is érkezett a Linux Mint Tina

2019. augusztus 02.
8.3391
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Linux Mint projekt mögött álló csapat örömmel jelentette be, hogy elérhetővé vált az Ubuntura alapuló forkjuk legújabb verziója, amely a Tina nevet kapta és a ráncfelvarrás mellett van újdonság is.

Ahogy azt a csapat korábban beígérte hogy még e héten megjelenik Tina, be is jött, ugyanis a hét hónap ezelőtti Tessa bejelentést követően egy újabb hölgy nevével gazdagodott a Mint közösséggel, verziószámot tekintve pedig ez már a 19.2 lett.

Az újdonság az Ubuntu Linux 18.04 LTS-re építkezik, ami azt jelenti, hogy egészen 2023-ig lesz támogatott, így most tényleg valóban érdemes frissíteni.

Az újdonságok közt megtaláljuk a támogatott asztali környezetek legújabb kiadásait, így a Cinnamon 4.2-őt, a MATE 1.22-őt és az Xfce 4.12-őt, míg kernelből az Ubuntunál látott 4.15 dolgozik itt is.

A jobb hardveres támogatottság céljából egy frissített linux-firmware (1.173.8) került integrálásra, de a Linux Mint 19.2 esetén is már az Ubuntu fontok lettek az alapértelmezettek, jött új login oldal, Flatpak támogatás a Mint-Y témákhoz illetve van lehetőségünk helyreállító lemezképet is létrehozni. Aki hétvégén unatkozna, innen tudja tölteni Tina-t.
nincs még hozzászólás