Adatszivárgás a Facebookon? Ugyan, Kínában már az emberek agyát monitorozzák a munkában!

2018. április 30.
4.4151
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Elképesztő beszámolót közölt a South China Morning Post a minap arról, hogy milyen - túlzás nélkül példa nélküli - módszerekhez folyamodik Kína annak érdekében, hogy a lehető legjobban megfigyeljék és kordában tartsák a munkásokat.

A lap ugyanis arról írt, hogy az országban kidolgoztak egy technológiát, mely képes arra, hogy például egy gyári dolgozó agyát monitorozzák vele annak érdekében, hogy így figyeljék érzelmeiket, hangulatváltozásaikat és ezzel megállapítsák azt, hogy mikor és mennyi pihenőidőre van szüksége valakinek.

A technológia működésének a lényege, hogy különféle érzékelőket helyeznek el a munkahelyen alapkövetelménynek számító sisakokban vagy sapkákban, mely vezeték nélkül képes információkat továbbítani egy központi egységnek, melyben speciális mesterséges intelligencia tudja kielemezni az adatokat.

A technológiát több kínai gyárban bevetették már a gyakorlatban is, az első tapasztalatok alapján pedig sikerült növelni vele a dolgozók produktivitását, amivel a Zhejiang Electric Power például több mint 300 millió dolláros extra profitra tett szert a csodasapi előtti időszakhoz mérten.

A Neuro Cap projekt fejlesztői szerint az emberek először kétkedve fogadták az újdonságot, mert attól féltek, hogy a cég olvas a gondolataikban, de csakhamar hozzászoktak, és rádöbbentek arra, hogy mivel segítségével a vezető folyamatosan új munkakörbe oszthatja be a dolgozót, ezért sokkal változatosabbá teheti számára a munkaidőt, ami szintén a termelékenységet növeli.
3 hozzászólás

Fikarc

6 éve, 5 hónapja és 4 napja

Biztos hogy azonnal felmondanék.

válasz erre

Harder

6 éve, 5 hónapja és 4 napja

Nem biztos hogy jót tesz az agynak ez a folyamatos szondázás... meglepett smiley

válasz erre

technomancer

6 éve, 5 hónapja és 4 napja

Tiszta scifi. Nagyon durva!

válasz erre