A zöldhályog felfedezésében segít a Viewi

2016. szeptember 13.
1.4871
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
dfp profilja, adatai
dfp
A Zöldhályog egy igen komoly betegség, melyet a korai szakaszban történő felfedezéssel és a megfelelő kezeléssel még kordában lehet tartani, ellenkező esetben azonban komoly látásromlás vagy vakság is bekövetkezhet.
 

Az ilyen vizsgálatokat általában komoly felszerelést és kórházi körülményeket igényelnek, így sokan lemaradnak róluk, pláne a fejlődő országokban. A Cambridge Consultants által kifejlesztett Viewi könnyen megváltoztathatja ezt, hiszen megfizethető áron kínál tömegek számára elérhető vizsgálatot.

A zöldhályog felfedezésében segít a Viewi - 2. kép

A VR headsetekhez hasonló újdonságba az okostelefonunkat kell behelyeznünk, a mellékelt bluetooth-os kontrollert pedig akkor kell lenyomnunk, ha villanást látunk a képernyőn. Az eszköz 27 dollárba kerül, vagyis tényleg tömegek számára készült, már csak egy okostelefon kell hozzá.

Ez a fejlesztés nagy segítség lehet a szegényebb régiókban, ahol a kórházaknak nincs pénzük komolyabb műszerekre. A Viewi újabb példája annak, hogy a technológia fejlődése mennyit segít az egészségügy fejlesztésében.
2 hozzászólás

Porthos

6 éve, 2 hónapja és 2 napja

Végre értelmet nyer a VR szemüveg.

válasz erre

Gólem

6 éve, 2 hónapja és 2 napja

Ez egy nagyszerű dolog, tök jó.

válasz erre