A YouTube új irányelvei szerint azonnal törlik a rasszista, fenyegető videókat

2019. december 11.
7.6341
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Módosított némileg a YouTube az irányelvein, miszerint minden olyan videót azonnali hatállyal eltávolítanak, ami sértő lehet az LMBTQ+ közösségre nézve, sértő nemi megkülönböztetést tartalmaz, avagy rassz alapján intéz támadást.

Ez az irányelv egyaránt érint az ismert, populáris személyek ellen irányuló támadásokat tartalmazó videókat, valamint a magánszemélyekre nézve sértő anyagokat is. A leplezett, hallgatólagos személyi fenyegetések is eltávolításra kerülnek innentől a platformról, azok a tartalomgyártók pedig, akik rendre hasonszőrű támadásokkal élnek, azok nem monetizálhatják majd a videóikat.

Ez mind szép és jó, csak éppenséggel a probléma az, hogy a YouTube-ot ismerve megint csak egy algoritmusra fogják bízni ennek felügyeletét, ebből fakadóan pedig megint megannyi tévesen megítélt büntetést szabhat ki a rendszer, ahogyan abba már korábban párszor belebakizott a cég az ilyen jellegű kezdeményezéseknél. Reméljük a legjobbakat, de tartunk tőle, hogy nagyobb lesz a botrány, mint a pozitív hatása.
4 hozzászólás

Levi87

10 hónapja, 1 hete és 2 napja

Aha, szép gondolat...

válasz erre

login_password

10 hónapja, 1 hete és 2 napja

Igen, tudjuk de vajon mennyire fog élesben ez működni.

válasz erre

Kisfaludy82

10 hónapja, 1 hete és 2 napja

Phejjjj de rettenetesen agyamra megy ez az LMBTQ dolog....

válasz erre

Ronalddo

10 hónapja, 1 hete és 2 napja

Millió probléma lesz belőle, előre borítékolható.

válasz erre