A Yamaha elektromos zongorája még téged is megtanít zenélni

2017. szeptember 04.
4.4601
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Elképesztően innovatív ötletet mutatott be a berlini IFA 2017 kiállításon a Yamaha, akik lerántották a leplet a világ első okos zongoráiról, amelyek többek között arra is lehetőséget biztosítanak, hogy megtanítsanak minket zenélni.

A digitális zongorák mindehhez egy iOS-t futtató eszközt követelnek csak - a jövőben az Android is támogatott lesz -, amelyekre feltelepíthetjük a kapcsolódó Smart Pianist alkalmazást, ami LED-alapú jelzőfények segítségével képes arra, hogy megmutassa az egyes akkordokat, fogásokat és egyebeket, hogy elsajátíthassuk a hangszeres játék alapjait.

A digitális pianínó egyébiránt önmagában semmi extrát sem vonultat fel, a tudás inkább a társalkalmazásban rejlik, ami olyan dolgokra is képes Audio-to-Score név alatt, minthogy elemezze az iTunes fiókunkban megtalálható dalokat, majd azokból kottákat készítsen, hogy a felhasználók maguk is lejátszhassák őket.

Az Alexa-kompatibilitással rendelkező szintetizátor valós időben, piros és kék fényekkel mutatja nekünk, hogy milyen billentyűket kellene lefognunk, a rendszer működését pedig egy 300 leckéből álló tananyaggal sajátíthatjuk el, mindehhez pedig 4000 dollárt, vagyis nagyjából egymillió forintot kell kifizetnünk.

Nézd nagyban ezt a videót!4 hozzászólás

TEchie

3 éve, 2 hónapja és 5 napja

Mondjuk az ötlet nagyon jó. De ha valaki igazi zenész szeretne lenni, annak emberi tanár kell. Attól lesz valaki egyedi és a zenéhez a lélek elengedhetetlen.

válasz erre

Levi87

3 éve, 2 hónapja és 5 napja

Hát ez annyira nem érdekes.

válasz erre

Porthos

3 éve, 2 hónapja és 5 napja

Na jön majd a sok önjelölt zongorista.

válasz erre

rDAVE

3 éve, 2 hónapja és 5 napja

Ez nem hinném, hogy okosnak számít, maga a tablet okos, amit ráköthetsz. Gyártónál sem látni, hogy okosnak nevezné, inkább a külföldi sajtó kezdte el. A LED-es tanítás sem új, nagyon régóta létezik, de inkább szintetizátorokba szokott kerülni vagy olcsóbb digitális zongorába, és igazán profi hangszerekből kihagyják. Gondolom azért, mert nem látták eddig értelmét egy milliós hangszernek, amin utána csak a kedvenc popszámaid pötyögöd el.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink