A Windows-nál is népszerűbb lehet az Android

2017. március 09.
4.2801
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
dfp profilja, adatai
dfp
Az okostelefonok piaca már hosszú évek óta óriási lendületben van, a csata pedig nem csak házon belül folyik, hiszen a PC-s szegmens folyamatos csökkenése is jól mutatja, hogy a mobilok akár a számítógépeket is kiszoríthatják.

A StatCounter nemrég közzétette a februárra vonatkozó statisztikáját, mely az internetet használó eszközök operációs rendszereivel kapcsolatos. A 2012 és 2017 közötti időszakot lefedő ábra jól mutatja, hogy merre tart a piac.

A Windows-nál is népszerűbb lehet az Android - 2. kép

A Microsoft 2012-ben még 82%-on állt, a Google Android rendszere pedig 2,2 százalékot tudhatott magáénak. 2017-ben azonban a redmondiak már csak 38,6 százalékon állnak, miközben az Android 37,4-nél tart. Az óriási különbség tehát eltűnt, mely a fiatal generáció tartalomfogyasztási szokásainak és az okostelefonok komoly fejlődésének is betudható.

Az ábrán egyébként az is jól látszik, hogy az Apple háza táján is megfordultak a dolgok. Az asztali rendszert másfél év alatt megelőzte az iOS, mely 10 százalék körüli részesedésével szintén meghatározó szereplő.
2 hozzászólás

CharlieFirpo

3 éve, 8 hónapja és 20 napja

betyár írta:
Nem hiszem hogy népszerűbb csak nincs más.
Ott a pont! Nincs lehetőség mást választani.

válasz erre

betyár

3 éve, 8 hónapja és 20 napja

Nem hiszem hogy népszerűbb csak nincs más.

válasz erre