A Windows 10 Enterprise nem lesz ingyenes frissítésként elérhető

2015. február 04.
6731
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
scrn profilja, adatai
scrn
A közepes és a nagy vállalatok nem élhetnek a korábban ismertetett lehetőséggel.

A Windows 10 az operációs rendszer 7-es, 8-as, illetve 8.1-es verzióját jelenleg használók számára ingyenes frissítés lesz, ez az ajánlat azonban csak a megjelenést követő egy évben lesz elérhető.

Az időben váltók az első évet követően is ingyen élvezhetik majd a folyamatos frissítéseket és javításokat. Oliver Gürtler, a Microsoft régiós Windows részlegének vezetője nemrég megerősítette a hírt és egyúttal közölte, hogy a konstrukció a kis- és a közepes vállalkozásoknak is elérhető lesz, ha rendelkeznek a megfelelő, dobozos vagy OEM- licenccel.

Most Jim Alkove blogbejegyzéséből kiderült, hogy a Windows 10 Enterprise esetében nem lesz ilyen ingyenes frissítési lehetőség. Ez az első hivatalos információ ebben a kérdésben és bár nem mondható meglepőnek, felmerül, hogy miért nem lehetett már korábban nyilvánosságra hozni. A Microsoft azt ígérte, hogy a vállalati ügyfelek a jövőben erősebben beleszólhatnak az operációs rendszer frissítési folyamatába, a rendszergazdák könnyebben elhagyhatnak majd bizonyos funkciókat. Ezzel kapcsolatban ugyanakkor a konszern több részletet nem volt hajlandó elárulni. Az Enterprise változatot használók hivatalosan öt éven át kapnak terméktámogatást és ez az időtartam a kiterjesztett támogatással további öt esztendőre meghosszabbítható.

via PC World
nincs még hozzászólás