A Wikipédia társalapítója kerek perec kijelentette: a Facebook és a Twitter ellen vonulnak

2019. november 15.
6.0791
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Nem is olyan régen vetődött fel a WikiTribune nevezetű oldal ötlete, amit Jimmy Wales, a Wikipédia társalapítója indított útjára annak érdekében, hogy egy olyan közösségi oldalt hozzon létre, amin az információgyűjtés van a fő fókuszban.

Ezt hivatott nyomatékosítani, hogy a reklámok, mint olyanok, nincsenek jelen a felületen, hanem a felhasználók nagyvonalú adományaiból tartják fent. A Financial Times-nak adott most interjút Wales, aki kimondta kerek perec azt, amit eddig bár lehetett sejteni, de kijelentve nem volt: a Facebook és a Twitter ellen vonulnak a WikiTribune-nel.

Wales azt gondolja, hogy sok felhasználó hajlamos fizetni a minőségi tartalomért cserébe, így e téren nem hiszi, hogy lesz probléma, ráadásul az algoritmusukról is szót ejtett, amely csak és kizárólag a friss posztokat részesíti előnyben, a két említett riváliséval ellentétben, ahol rendre felbukkannak régebbi tartalmakat. Wales szeretné, ha felvehetnék a Facebookkal és a Twitterrel a versenyt, ennek érdekében pedig merész célkitűzése van: 500 millió felhasználót szeretne elérni.
indított útjára annak érdekében, hogy egy olyan közösségi oldalt hozzon létre, amin az információgyűjtés van a fő fókuszban.'>
5 hozzászólás

Harder

4 éve, 9 hónapja és 19 napja

Hát nem tudom, tényleg bíznak-e a sikerben, én nem tenném a helyükben...

válasz erre

inkognito

4 éve, 9 hónapja és 19 napja

Hajrá. Gondolkodtam h regelek de egyelőre várok.

válasz erre

Direktor

4 éve, 9 hónapja és 20 napja

Sok sikert. Komolyan.

válasz erre

login_password

4 éve, 9 hónapja és 20 napja

500 millió sok, bár nem mindegy h mennyi idő alatt.

válasz erre

Levi87

4 éve, 9 hónapja és 20 napja

Ők már nem az első ilyen cég.

válasz erre