A Wikipédia egyik alapítója is a közösségi oldalak bojkottálására szólít

2019. július 03.
3.5811
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egyre gyakrabban és egyre nívósabb személyektől halljuk, hogy nagyon elszaladt a ló a közösségi oldalakkal, ezáltal bizonyos portálok olyan jelentős hatalmat kaptak és olyan könnyedén bánnak személyes adatainkkal, hogy azt mielőbb szankcionálni kellene.

Mivel ez gyakorlatilag lehetetlen, Dr. Larry Sanger, a Wikipédia egyik alapítója most két napos bojkottot hirdetett a közösségi oldalak ellen, ezáltal arra hívta fel a világot, hogy július 4-én és július 5-én, azaz most csütörtökön és pénteken egyáltalán ne használják a Facebookot, az Instagramot, a Twittert és más közösségi oldalakat.

Sanger célja, hogy ezek a portálok láthassák, a felhasználóktól függenek, a felhasználók pedig erősek, és azt követelik az efféle manipulatív vállalatoktól, hogy visszakaphassák személyes adataikat, magánszférájukat és a maximális felhasználói élményt az oldalak böngészése során is.
3 hozzászólás

technomancer

5 éve, 2 hónapja és 16 napja

Inkább menjenek Wikipédiát olvasni, nem? röhögő smiley

válasz erre

TEchie

5 éve, 2 hónapja és 17 napja

Akik eleve fent vannak ezeken az oldalakon, azok pont hogy nem fogják ezt a két napot bojkottálni. Aki meg nincs, vagy nem aktív, azt meg nem érinti...

válasz erre

muki

5 éve, 2 hónapja és 17 napja

Én folyamatosan bojkottálok. Egyiket sem használom. röhögő smiley

válasz erre