A Walmart hamarosan beveti az első önjáró furgonokat

2020. december 18.
16.4151
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Nagy előrelépést tervez a technológiai fejlődés tekintetében a Walmart, akik bejelentették, hogy 2021-ben csatasorba állítják az első önjáró furgonokat, melyek 2021-ben már teljesen önállóan szolgálnák ki a csomagszállító pontokat.

A Walmart a Gatik nevű startup segítségével szeretné megvalósítani terveit, noha először csak kisléptékben gondolkodnak, ezáltal kezdetben mindössze New Orleans-ban használnák az önvezető furgonokat, melyek nyilván még emberi ellenőrzés mellett, kizárólag a depók és az áruházak között járnának, de az a cél, hogy folyamatosan bővítsék az útvonalakat.

A cég már tavaly nekiállt az új technológia tesztelésének, ennek részeként több mint 126 ezer kilométert teljesítettek az autók problémamentesen, így nagy reményeket fűznek az önjáró furgonokhoz, melyek az éles bevetéseken nagyjából 30 kilométeres távolságokat tesznek majd meg, arról azonban még nincs hír, hogy egyszer útnak indítják-e őket sofőr nélkül is, vagy az ellenőrzőszemélyzet mindig ott marad. Egyelőre nyilván igen.

Nézd nagyban ezt a videót!



4 hozzászólás

Fikarc

3 éve, 7 hónapja és 14 napja

Annyira durva hogy itt tartunk. meglepett smiley

válasz erre

TEchie

3 éve, 7 hónapja és 14 napja

Mennyi baleset lesz ezekből még te jó ég...

válasz erre

Levi87

3 éve, 7 hónapja és 14 napja

Itt a jövő, nincs mese.

válasz erre

login_password

3 éve, 7 hónapja és 14 napja

Amíg nem tudnak teljes bizonyossággal egyedül menni addig nem lesz sofőr nélküli jármű. Bármi történhet az utakon és ehhez kell egy ember.

válasz erre