A Vodafone kezébe kerül Magyarországon a UPC

2018. május 09.
3.6891
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Meglepő - bár várható - bejelentéssel szolgált a Liberty Global cégcsoport, akik közleményben jelentették, hogy többek között Magyarországon is eladják vállalataikat a Vodafone-nak, ezáltal az ismert szolgáltató kezébe kerülhet a UPC Magyarország.

A folyamat versenyhatósági eljárás társaságában valósul meg, melynek lezárását követően létrejön egy olyan országos szolgáltató, mely képes lesz újgenerációs internetes és televíziós szolgáltatások biztosítására még akkor is, ha azokhoz infrastrukturális beruházásokra lesz szükség, a hivatalos sajtóközlemény alapján pedig papíron mindebből nemcsak az üzleti ügyfelek, hanem a lakosság is profitálhat majd.

A Vodafone régóta próbálja megvetni lábát a kábeles piacon is, a tárgyalások már évek óta zajlottak, de hosszabb ideje megszakadtak, ezért volt meglepő hogy még sikerült az üzletet megvalósítani. A nagyjából 850 ezer előfizetőt számláló szolgáltatással így az egyik legnagyobb versenytársat sikerült megszereznie a cégnek, a Telekom és a Digi erős ellenfelévé lépett elő egycsapásra a Vodafone.

A tranzakció versenyhatósági eljárásának lezárásáig a UPC Magyarország természetesen a Liberty Global csoporthoz tartozva működik tovább, de az ügymenet zárását követően a Vodafone írja majd a szabályokat, amivel párhuzamosan kiéleződhet a versenyhelyzet is, ám arról egyelőre nem kaptunk híreket, hogy mi változik majd a jövőben a már meglévő UPC ügyfelek számára.
7 hozzászólás

Levi87

8 hónapja, 3 hete és 6 napja

Nem elég hogy sikerült végre leváltanom a **** telefonszolgáltatásukat, most megeszik a netemet is basszameg?

válasz erre

technomancer

8 hónapja, 3 hete és 6 napja

Nem vagyok benne biztos hogy jó ez nekünk. Viszonyalg elégedett voltam és vagyok a UPC-vel, nálam nem igazán volt velük gond, ellenben a Voda arrogáns, lerázós ügyfélpofájába ****ós, mindemellett hozzánemértő és pénzlehúzós hozzáállásától kiráz a hideg.

válasz erre

Hentes

8 hónapja, 3 hete és 6 napja

Basszameg.

válasz erre

DarkZer0

8 hónapja, 3 hete és 6 napja

Pont a Vodafone-t nem akartam sohasem, erre tessék... Bár így sem szuperál rendesen a UPC..

válasz erre

Harder

8 hónapja, 3 hete és 6 napja

Csak remélni tudom hogy megszűnnek az óriás lagok. Bár szerintem semmit nem fognak fejleszteni.

válasz erre

VDemon

8 hónapja, 3 hete és 6 napja

Na bakker. Eddig se volt valami jó a netjük, ha átveszi egy ilyen simlis banda, mi lesz ebből?

válasz erre

Kisfaludy82

8 hónapja, 3 hete és 6 napja

Te jó ég, remélem nem verik rommá az eddig sem túl acélos szolgáltatást!

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink