A világűrt is kibírta védelem nélkül a Panasonic Thoughpad táblagépe

2017. február 21.
3.5611
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Egy egészen elképesztő kísérletről számolt be a napokban a Panasonic, akik gondoltak egy merészet, és úgy határoztak, hogy kiküldenek a világűrbe néhány Thougpad táblagépet annak érdekében, hogy megtudják: masináik kibírják-e a szélsőséges körülményeket.

Habár a kísérlet munkatársai is megkérdőjelezték a sikert, hiszen a gépeket 34 ezer méter magasba vitték fel, ergo kiléptek a világűrbe, útközben -67 Celsius fokos hideget, sőt 400 km/h-s sebességű zuhanást is el kellett viselniük, de mindez meg sem kottyant a masináknak, ezáltal miután visszatértek a sztratoszférából, továbbra is üzemképesek maradtak.

A világűrt is kibírta védelem nélkül a Panasonic Thoughpad táblagépe - 2. kép

A kísérlet előtt a mérnökeinknek nem volt hasonló tapasztalatuk, hogy a Toughpad-táblagépek túlélik-e ezt az extrém tesztet - mondta Jon Tucker, a Panasonic Computer Product Solutions európai termékmenedzsere. Olyan távol jutottak ezek a gépek,, amely a transzatlanti járatok szokásos repülési magasságának háromszorosa. Ezt az Armstrong-vonal feletti magasságot egyetlen ember sem élné túl nyomáskiegyenlítés nélküli öltözetben. A készülékeink pedig csak ezután kezdtek el visszazuhanni a Földre - a ballonok felrobbanása után. Néhány ütést és karcolást leszámítva mindkettő tökéletes, működőképes állapotban vészelte át a kalandot, és folytatta a felvételek készítését.


A világűrt is kibírta védelem nélkül a Panasonic Thoughpad táblagépe - 3. kép

4 hozzászólás

petrovicsz

7 éve, 9 hónapja és 15 napja

Nem semmi meglepett smiley ez aztán tényleg mindent kibír.

válasz erre

inkognito

7 éve, 9 hónapja és 15 napja

Nem semmi. Jól bírják.

válasz erre

Tommy

7 éve, 9 hónapja és 15 napja

Hát ez nagyon durva! meglepett smiley

válasz erre

TEchie

7 éve, 9 hónapja és 15 napja

Ez aztán kemény cucc! meglepett smiley

válasz erre