A világ legértékesebb autógyártójává lépett elő a Tesla

2020. július 03.
9.2511
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Elképesztő mérföldkövet hagyott maga mögött a Tesla, mely Elon Musk elektromos autókra szakosodott vállalataként a Toyota legyűrésével jelenleg a világ legértékesebb autógyártójának tekinthető.

A Forbes beszámolója szerint a titulust hivatalosan szerda óta tölti be a Tesla, miután a vállalat részvényei 17 százalékos emelkedést tudtak produkálni, ezáltal 1155 dollárt fizettek egyetlen Tesla részvényért cserébe, amivel Elon Musk vállalata 208 milliárd dolláros értéket tudott felvonultatni.

Ezzel maguk mögé utasították a Toyotát, a kérdéses autógyártó értéke ugyanis jelenleg 203 milliárd dollár, amihez azért hozzátartozik, hogy a japánok még mindig lényegesen több autót gyártanak és szállítanak le, hiszen míg az amerikaiak alig 103 ezer Teslát dobtak piacra az év első negyedévében, addig a keleti szigetországból származó cégnél ez a számadat 2,4 millió fölé emelkedett.
4 hozzászólás

Harder

1 hónapja, 6 napja

Elképesztő, hogy pörög ez a csapat.

válasz erre

rDAVE

1 hónapja, 1 hete

Tőzsdén... Termelés alapján top15-ben sincs. Értem én, hogy potenciál, de nem kell lebecsülni a gigászi profittal több millió autót értékesítő mamutokat.

válasz erre

betyár

1 hónapja, 1 hete

Nem semmi, de tényleg várható volt.

válasz erre

login_password

1 hónapja, 1 hete

Előbb utóbb várható volt, hogy feljönnek.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink