A vezetékes internetet váltaná ki új szolgáltatásával a Telenor

2021. szeptember 08.
57.4851
marco profilja, adatai
marco
A hét elején sajtótájékoztató keretében jelentette be a Telenor legújabb vezeték nélküli szolgáltatás-csomagját, az OtthonNet-et, amivel nem kisebb célt tűztek ki maguk elé, mint hogy a vezetékes internet-szolgáltatásoknak állítsanak kihívót.
 

Az új csomag, amely természetesen mobilalapú lesz, magában foglalja a sim-kártyát, a routert, valamint a vezetékes internetnél megszokott korlátlan adatforgalmat is. A letöltési limit sebessége maximum 150 Mbps lehet jelenleg, és nem terveznek egyéb korlátozásokat sem bevezetni (peer-to-peer, torrent tiltása például). A cég több fejlesztést hajtott végre annak érdekében, hogy a most bevezetésre kerülő szolgáltatás megbízható és stabil legyen, valamint ne függjön az egyébkénti mobilhasználattól.

Ennek ellenére már a sajtótájékoztatón elmondták, hogy előfordulhatnak csúcsforgalmi időszakok, amikor lassul az internet, de ez gyakorlatilag minden ilyen jellegű szolgáltatásra igaz. Kiemelték azt is hogy ez nem a gamerek internetje lesz, vélhetően ezzel a ping időre célozva, de egyébként mindenben olyan lesz, mint a megszokott vezetékes internet. Jelenleg egymillió háztartásban érhető el a lehetőség, ez a várható fejlesztésekkel tovább fog bővülni. A szolgáltatás irányítószám alapon fog működni, tehát nyaralásra elvinni nem érdemes, de az adott területen lehet cipelgetni ide-oda, a szomszédba, ha valakinek erre van igénye.

Két fajta router közül lehet majd választani (természetesen saját használatára is van lehetőség), a sajtótájékoztatón négy féle volt kitéve, ebben volt Huawei, ZTE és Alcatel is, hogy pontosan melyiket adja majd a szolgáltató, csak az induláskor derül majd ki. A havidíj ötezer forinttól (egészen pontosan 4990 Ft-tól) indul, és területenként eltérő lehet ettől felfelé. A havidíj függ az adott terület lefedettségétől, a várható fejlesztési költségektől és természetesen a versenyhelyzettől is. A szolgáltatás szeptember 14-től érhető el.
5 hozzászólás

Fikarc

1 hónapja, 1 hete és 6 napja

Egész jó dolognak tűnik, bár nekem még mindig jobban adja a hordozható router.

válasz erre

techiii

1 hónapja, 1 hete és 6 napja

Jól hangzik.

válasz erre

betyár

1 hónapja, 1 hete és 6 napja

Nem tűnik rossznak az ajánlat.

válasz erre

Porthos

1 hónapja, 1 hete és 6 napja

Határozottan jól hangzik! Kíváncsi leszek azért a stabilitásra, amikor már pár hete használják az emberek.

válasz erre

TEchie

1 hónapja, 1 hete és 6 napja

Nem is tűnik olyan rossz alternatívának. Főleg nálunk, állandóan lehal. a net.

válasz erre