A versenytársak szó szerint felzabálták tavaly a Huawei által elveszített piaci részesedést

2021. január 29.
33.2711
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Hatalmas veszteségekkel, illetve a piaci részesedés drasztikus csökkenésével zárta a 2020-as esztendőt a Huawei, mely természetesen a versenytársaknak csak kedvezett, hiszen ők hiénaként tódultak be a kínai gyártó helyére.

A tavalyi esztendő legnagyobb nyertese emiatt a Honor lett, akik a kiválásuk miatt hirtelen óriási piaci részesedést tudtak elérni, de azért nyilván a közelébe sem értek a legnagyobbaknak. Az abszolút első helyet például az Apple szerezte meg a piaci részesedés tekintetében, hiszen közel 82 millió okostelefont szállítottak le, amivel a Canalys adatai szerint a második helyre tolták vissza a Samsungot, akik csak 62 millió készüléket tudtak a boltokba küldeni - mely nem mellesleg 12 százalékos csökkenés 2019-hez mérten.

A Huawei egyébiránt hat év óta először nem kapott szerepet az öt legnagyobb okostelefonos gyártó közül, a kínai versenytársak pedig szó szerint felzabálták az utánuk maradt űrt, így ezen a téren a Xiaomi volt a legnagyobb nyertes, akik 31 százalékos növekedést produkáltak a piaci részesedés tekintetében, mely világszerte 43,4 millió leszállított okostelefont jelent.
3 hozzászólás

petrovicsz

10 hónapja, 3 hete és 3 napja

Törvényszerű volt. Még így is nagy dolog hogy kitartanak.

válasz erre

Kisfaludy82

10 hónapja, 3 hete és 3 napja

Az is csoda hogy a listán maradtak.

válasz erre

zender

10 hónapja, 3 hete és 3 napja

Várható volt.

válasz erre