A vártnál is nagyobb büntetést kapott az EU-tól a Google!

2017. június 28.
3.2991
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Valósággá váltak azok a korábbi híresztelések, miszerint az Európai Unió egy rekordösszegű büntetést szabhat ki a Google-re, az Independent beszámolója szerint ugyanis a per a héten véget ért, és a bírság mértéke még a vártnál is nagyobbra sikeredett.

Olyannyira, hogy az EU állítólag 2,4 milliárd euróra büntette a Google-t - le sem merjük írni, hogy ez hány forint -, méghozzá egy 7 éve húzódó perben, amelynek vádja az volt, hogy a keresőóriás visszaélt a piaci helyzetével, ezáltal saját áruházát rendszerint előnyben részesítette másokkal szemben, amivel bizonyos vállalkozásoknak óriási károkat okozott.

A büntetéssel együtt a bíróság lehetőséget ad a károsultaknak arra, hogy kárigényt nyújtsanak be a Google számára. A büntetés egyébiránt példátlannak tekinthető az EU történetében, a versenyszabályok megszegéséért ugyanis eddig az Intelt büntették a legnagyobb összeggel Európában, de ők is megúszták nem egészen 1,1 milliárd euróval.
4 hozzászólás

Porthos

7 éve, 4 hónapja és 23 napja

Az úgy elég kemény büntetés! meglepett smiley Ideje volt egyébként mert nagyon irreleváns találatok jönnek elő legtöbbször ami nagyon gáz.

válasz erre

mrG

7 éve, 4 hónapja és 23 napja

Egy ideje próbálgatom a duckduckgot, szerintem egyre jobb.
Különben simán megérdemelték, vagy majd kiderül, úgyis fellebbeznek.

válasz erre

Harder

7 éve, 4 hónapja és 23 napja

Ami jár az jár.

válasz erre

Fikarc

7 éve, 4 hónapja és 23 napja

Uhh az példátlanul kemény büntetés! meglepett smiley

válasz erre