A vállalat vezetője reagált a OnePlus 5 negatív kritikáiara

2017. június 28.
5.4281
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
dfp profilja, adatai
dfp
A OnePlus alig néhány éves vállalatként már jó néhány készülékével tudott borsot törni az okostelefonos piacon uralkodó márkák orra alá, de a kritikák természetesen a fiatal kínai vállalatot sem kerültek el, a CEO pedig nemrég a legújabb modelljük kapcsán reagált a felhasználói és tesztelői visszajelzésekre.

Pete Lau-nak volt is mire reagálnia, hiszen több ponton is komoly kritikákat lehet megfogalmazni a OnePlus 5-tel szemben, mely kapcsán azért egyetértés van abban, hogy szuper készülékről beszélünk. Lau-nak bizony meg kellett magyaráznia azt, hogy sokan miért nem érzik a "Flagship Killer" és "Never Settle" szlogenek teljes beteljesülését, a válaszokban pedig meglepően sok a racionalitás, így azokat olvasva továbbra is pozitívan állhatunk a készülékhez.

Vízállóság
Manapság a legtöbb csúcsmobil már vízálló, a néhány kivétel pedig azért jóval többet kínál mondjuk a kijelző vagy a kamera terén, mint a OnePlus. Lau úgy érzi, hogy ez még nem egy óriási elvárás a felhasználók részéről és csak vastagabb, nehezebb lett volna a készülék, ami egyébként valamilyen szinten így is vízálló, de ezt nem reklámozzák.

A vállalat vezetője reagált a OnePlus 5 negatív kritikáiara - 2. kép

iPhone másolat
Sokan egyértelműen az iPhone 7 Plus másolataként látják a készüléket, de a vállalat vezetője szerint a OnePlus One esetében is voltak hasonló vádak, de a készülék mégis klasszikus lett és senki nem tekinti másolatnak.

QHD kijelző
A OnePlus 5 csak Full HD kijelzőt kapott, miközben a csúcsmodellek már QHD-val vagy 4K-val büszkélkedhetnek. Lau szerint őket nem a számok vezérlik, egyszerűen csak a legjobb élményt akarják a felhasználóknak megadni. Ez valamilyen szinten jogos, hiszen ekkora méretben a Full HD is tűéles és hardvert sem annyira izzasztja meg.

Árazás
A OnePlus modellek évről-évre egyre drágábbak, de egyre többet is kínálnak. Lau szerint egyszerűen a komponensek árazása tehet erről, azt is elárulta, hogy még a készülék doboza is többe került nekik, mint az elődöknél. A 499 eurós árral még így is az egyik legjobb ár/érték arányú mobilról beszélhetünk, de tény, hogy sokak számára már kényelmetlen lehet ez az ár.
5 hozzászólás

KMatyi

7 éve, 4 hónapja

Nem tudom miről beszél itt mindenki. Értelmes, egyszerű és jó válaszokat adott a negativ kommentekre. És mindenben igaza volt. Ez a telefon igy jó ahogy van.

válasz erre

Levi87

7 éve, 4 hónapja

Nesze semmi fogd meg jól. röhögő smiley Tulajdonképpen egyetlen értelmes reakciója sincs a felvetett problémákra.

válasz erre

Fikarc

7 éve, 4 hónapja és 1 napja

Jogos minden kritika, a képernyő minősége még meg sincs itt említve, az például nagyon gány.

válasz erre

technomancer

7 éve, 4 hónapja és 1 napja

Ezekkel a válaszokkal csak kiröhögtette magát. röhögő smiley

válasz erre

Kileah

7 éve, 4 hónapja és 1 napja

Mondhat bármit, beszélhet összevissza, de egyik kritika ellen sem tudott védekezni.

válasz erre