A Unity után a CEO-tól is búcsúzik a Canonical

2017. április 16.
2.8801
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
A Unity jövőre már nem lesz alapértelmezésben megtalálható az Ubuntu Linux-ban mint asztali környezet, a Canonical lezártnak tekinti a Unity projektet, ami sokkolta a felhasználók egy részét, de ha ez még nem lenne elég, a CEO is úgy döntött, ideje továbblépnie, nyártól új vezető lesz a cégnél.
 

Ha valaki nem tudná, Jane Silber-ről van szó, a mindig mosolygó hölgy még 2010-ben került a Canonical élére, és vele együtt az Ubuntu is szárnyalni kezdett.

Ezzel együtt Mark Shuttleworth kicsit távolabb került a fókuszból, ami jó hatással volt az Ubuntu-ra is, megjelent az Ubuntu Touch, amihez nagy reményeket fűztek, de mint azóta már tudjuk, a Unity-vel karöltve a közösség tudja majd életben tartani.

Jane elmondta, hogy nyáron, júliusban fog távozni, mint mondta, ideje volt váltani, nem szeretett volna belefásulni a mostani munkájába, jót tesz a vérfrissítés a cégnek, hogy továbbra is megőrizze piacvezető szerepét.

Júliustól Mark Shuttleworth fogja elfoglalni a CEO szerepet, de Jane Silber is még sok évig jelen lesz, hiszen az Ubuntu igazgatói tanácsában fix helye van.
4 hozzászólás

TEchie

11 hónapja,

Shuttleworth kicsit túl lesz terhelve szerintem.

válasz erre

Levi87

11 hónapja,

Azért sajnálom hogy az Ubuntu Touch földbe állt...

válasz erre

Gólem

11 hónapja,

A piacvezető erős túlzás azért...

válasz erre

VDemon

11 hónapja,

Jó döntés hogy még azelőtt lép le, hogy beleunt volna.

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink