A Twitter nem törölt pár gyűlöletkeltő üzenetet, most az irodájuk előtti járdán nézegethetik őket

2017. augusztus 09.
3.2771
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A közösségi oldalak kapcsán bár rendkívüli mértékben működik a cenzúra és a kettős mérce, sok esetben azonban előfordul, hogy még akkor sem kerülnek le a problémás bejegyzések, ha azokat gyűlöletbeszéd vagy egyebek miatt jelentettek.

Noha a Facebook elég hatásos már ezen a téren, de többek között például a Twitternek komoly hiányosságai vannak, amit Shahak Shapira megelégelt, hiszen saját bevallása szerint hiába jelentett több mint 300 gyűlöletbeszédként értelmezhető bejegyzést a Twitter moderátorainak, azok mind a mai napig ott vannak a közösségi portálon.

Ráérős emberünk ezért úgy határozott, hogy pénzt és időt nem sajnálva ezeket a posztokat konkrétan felfesti a Twitter hamburgi irodája előtti járdára, így a Twitter dolgozói a valóságban tapasztalhatták meg tegnap reggel a többnyire rasszista és homofób írásokat, amelyekkel Shahak egyébiránt több tekintetben is törvényt sértett.

A köznyugalom megzavarását ugyanis még csak-csak ki tudná magyarázni, ellenben a köztulajdon megrongálását már nem, azonban hiába érkezett ki a rendőrség a helyszínre, nem tettek feljelentést, nehogy a hatóságok is olyan színben kerüljenek feltüntetésre, mint akik támogatják a gyűlöletbeszédet.

A hamburgi irodaház takarítószemélyzete egyébiránt közvetlenül az épület előtt azonnal eltakarította a felfestéseket, de a távolabbi kiírásokat nem, amivel Shahak csak azt érte el, hogy Hamburg egy részét ellepték a rasszista és homofób megjegyzések, amit egy maroknyi ember helyett most minden eddiginél többen láthatnak.

Nézd nagyban ezt a videót!



5 hozzászólás

Levi87

7 éve, 2 hónapja és 15 napja

Itthon rögtön bilincsben vinnék el! röhögő smiley szomorú smiley

válasz erre

rDAVE

7 éve, 2 hónapja és 15 napja

Fel kellett volna még festeni pár fake ribis profilképet is. Egy halom ilyen követi be az embert Twitteren.

válasz erre

Jokkajok

7 éve, 2 hónapja és 15 napja

Na persze... újabban azt tapasztalom, hogy minden, az Uniót, a TTIP-et, az USA csodálatos demokráciáját, meg egyébként is minden józan kritikát besoroltak a gyűlöletkeltésbe. Azokat viszont szűrik mint a fene. Ha csak annyi szerepel, hogy Bilderberg, már cenzúrázzák is, meg se nézik miről szól a poszt. Ezt csinálják a nagy gyűlöletkeltés ellenesek. Ahogy egy ismerősöm mondta, akinek van szennykönyve (másnéven facebook), ott például senkit nemzavar, hogy egy egész csoport a magyarság kiirtásának van szentelve. Az nem gyűlöletkeltő. Ellenben gyűlöletkeltő néhány dal, amiben hótt véletlenül a hazaszeretet is szóba kerül.... Undorító ez az egész képmutatás!

válasz erre

technomancer

7 éve, 2 hónapja és 15 napja

Kellenek az olyan lázadók akik ezt meg merik tenni!

válasz erre

betyár

7 éve, 2 hónapja és 15 napja

Hát...ez elég figyelemfelkeltő.

válasz erre