?>

A Twitter és a Facebook is felelni fog, hogy miként kezelték az amerikai elnökválasztásokat a platformon

2020. október 24.
22.0361
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Twitter és a Facebook vezérigazgatója, Jack Dorsey és Mark Zuckerberg a a szenátus igazságszolgáltatási bizottsága előtt fog válaszolni a kérdésekre egy november 17-re tervezett tárgyaláson, hogy felmérjék, miként kezelte a két közösségi platform az amerikai választásokat.

A kérdéses dátum tehát két héttel a választás után esedékes. A republikánusok által vezetett bizottság elnöke Lindsey Graham dél-karolinai szenátor lesz. Míg a szenátusi bizottság republikánusai úgy döntöttek, hogy tanúvallomásra kényszerítik Zuckerberget és Dorseyt, addig a bizottsági demokraták valószínűleg a saját kérdésüket is előterjesztik a tartalom moderálásával kapcsolatban.

A republikánusok konkrétan tűkön ülve várják, hogy megkérdőjelezzék a két CEO-t, hogy platformjaik miként kezelték a New York Post kétes történetét, amely szerint Joe Biden elnökjelölt fia, Hunter Biden egy hackelési botrányba keveredett. Az esetet annak bizonyítékaként mutatják be, hogy a szóban forgó platformoknál a politikai döntésekben továbbra is konzervatív-ellenes elfogultság áll fenn.
4 hozzászólás

Kisfaludy82

1 hónapja, 4 napja

Az az igazság hogy nem szelektálhatnának, mert akkor akarva akaratlanul valaki mellett állnak...

válasz erre

zender

1 hónapja, 5 napja

Utólag már lehet hogy kicsit késő lesz nem?

válasz erre

rDAVE

1 hónapja, 5 napja

TEchie írta:
Úgy kezelik, ahogy akarják. Az ő platformjuk...
Ha demokráciát akarnak, akkor nem, nem úgy kezelik, ahogy szeretnék. Ha a választásokról van szó, akkor nem az ő platformjuk, hanem közösségi platformok hatalmas eléréssel, így muszáj felülvizsgálni és beszabályozni. Persze engedhetik azt is, hogy mondjuk a Cambridge Analytica fajta szörnyek vagy akár az oroszok kedvükre játszanak, utána meg ríhatnak az eredményen.

válasz erre

TEchie

1 hónapja, 5 napja

Úgy kezelik, ahogy akarják. Az ő platformjuk...

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink