A tudósokat egyelőre nem nyűgözte le az Elon Musk által bemutatott Neuralink

2020. szeptember 02.
6.8541
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár hatalmas ígéretekkel és nagy szavakkal mutatkozott be a minap az Elon Musk nevéhez köthető Neuralink technológia, melyről rögtön olyan hírek kaptak szárnyra, hogy képes lenne gyógyítani még a vakságot és a süketséget is, valójában azonban a tudósokat nem nyűgözte le a találmány.

Ez nem meglepő, mert az emberi agyba elektródákat tervező technológia bár prototípusként már létezik, és az év végén megkezdik az állatkísérleteket, embereken azonban még hosszú-hosszú ideig biztosan nem alkalmazzák azt, és pontosan erről beszélt Andrew Jackson is, a Newcastle Egyetem idegtudósa, akit egyelőre nem vágott földhöz a dolog.

Mint a BBC magazin munkatársainak egy interjúban kifejtette, a Neuralink egyelőre nem több, mint egy nagyon ügyes programozói teljesítmény, azonban idegtudományi tekintetben legfeljebb csak közepes teljesítmény, amiről nem véletlenül ismerte el Musk, hogy még gyerekcipőben jár, hiszen nagyon sok kutatásra és fejlesztésre lesz szükség ahhoz, hogy embereken is alkalmazható legyen.

Neuralink technológia, melyről rögtön olyan hírek kaptak szárnyra, hogy képes lenne gyógyítani még a vakságot és a süketséget is, valójában azonban a tudósokat nem nyűgözte le a találmány.'>
4 hozzászólás

TEchie

3 éve, 10 hónapja és 15 napja

Engem mondjuk megfogott a dolog, de tény hogy még nagyon messze van a mindennapi felhasználástól. Sajnos.

válasz erre

Huginn

3 éve, 10 hónapja és 16 napja

Headset + kontroller egyben? Előre szaladtam kicsit? röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

3 éve, 10 hónapja és 16 napja

Nem meglepő, sok a szkeptikus.

válasz erre

login_password

3 éve, 10 hónapja és 16 napja

Még szerencse. Eléggé aggályos a szerkezet.

válasz erre