A tudósok szerint egy óriási lézert kell kilőni az űrbe, hogy megtaláljanak minket az idegenek

2018. november 07.
5.5861
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Elképesztő tervvel állt elő az MIT egyetem néhány kutatója, akik úgy vélik, hogy ráleltek a legolcsóbb és legegyszerűbb módszerre, amivel megtalálhatjuk az idegen civilizációkat, pontosabban inkább ők találhatnak meg minket.

James Clark, az intézmény egyik professzora szerint ugyanis meg vannak győződve arról, hogy egy megfelelően erős lézeres jeladó megépítésével lehetőségünk lenne egy olyan erős lézernyalábot kilőni a világűrbe, ami akár 20 ezer fényévnyi távolságba is eljuthatna, vagyis ha vannak hozzánk hasonlóan fejlett vagy fejlettebb civilizációk, akkor azok biztosan be tudnák fogni és értelmezni is üzenetünket.

A tudósok szerint ehhez elegendő lenne egy maximum 2 megawatt erősségű lézer, amit egy 45 méteres átmérővel rendelkező teleszkóppal lehetne kiküldeni a világűrbe, segítségével pedig nemcsak alapvető jelzés, hanem akár kisebb üzenet is továbbítható volna.

A dolog pikantériája, hogy mindehhez gyakorlatilag már minden adott, egy chilei teleszkóp ugyanis hamarosan eléri ezt az átmérőt, a hadseregnek pedig már van ilyen erős lézere, de hogy végül megvalósulhat-e majd mindez, az egyelőre még kérdéses.
4 hozzászólás

techiii

5 éve, 10 hónapja és 7 napja

Elég nagy butaságnak tartom. Valami mást kellene küldeni.

válasz erre

login_password

5 éve, 10 hónapja és 7 napja

Hátha valakinek a szemét vagy valamilyét kilőjük.

válasz erre

Kisfaludy82

5 éve, 10 hónapja és 7 napja

Király lenne ha vissza jönne valami üzenet. mosolygó smiley

válasz erre

CharlieFirpo

5 éve, 10 hónapja és 7 napja

Hát egyszerű ez kérem. mosolygó smiley

válasz erre