A tudósok megalkották a kontaktlencsét, ami pislogásra zoomol

2019. július 31.
3.7641
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Elképesztő tudományos áttörést értek el a Kaliforniai Egyetem kutatói a kontaktlencsék területén, lévén sikerült megalkotniuk a világ első olyan látásjavító lencséjét, mely pislogásra képes zoomolni egy éppen nézett objektumra.

A kontaktlencse működését a szemmozgásból érkező elektromos jelek biztosítják, vagyis képesek érzékelni a szemhéj csukódását, ezáltal két gyors pislogással képesek vagyunk vele megváltoztatni a fókuszt, ergo azonnal ráközelíthetünk bizonyos objektumokra vagy tereptárgyakra pontosan úgy, mintha egy beépített távcső lenne a szemünkben.

A találmányt bemutató tanulmány szerint az okos kontaktlencse nagy valószínűséggel az olyan implantátumokban kaphat nagy szerepet, melyek nemcsak egyszerű vizuális protézisek - mint például egy üvegszem -, hanem összeköttetésben állnak az emberi szervezettel, tehát olyan mesterséges szemekről beszélünk most, melyek visszaadhatják az emberek látását, még ha ez jelenleg nemcsak fikció, hanem egyike a távoli jövő ködébe vesző lehetőségek sokaságának.
3 hozzászólás

Ronalddo

5 éve, 1 hónapja és 15 napja

Az nagyon komoly! meglepett smiley

válasz erre

techiii

5 éve, 1 hónapja és 15 napja

Van benne valami, de nyilván kezdetleges a dolog.

válasz erre

login_password

5 éve, 1 hónapja és 16 napja

Nagyon jó de mi van akkor ha éppen kettőt pislog az ember mert úgy jött neki? És elkezd mindenféle fókuszálni. Ez nem a legjobb ötlet.

válasz erre