A tudósok arra kérik a kormányokat, hogy tiltsák be a Napot kitakaró technológiákat

2022. január 17.
64.7761
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A tudósok egy csoportja aláírta azt a levelet, amelyben azt szorgalmazzák, hogy ne engedélyezzenek vagy vállaljanak olyan projekteket, amelyek a Nap "kitakarására" irányulnak - merthogy néha-néha javasolnak ilyen ötleteket.

Az ötlet, amelyet napelemes geomérnökségnek neveznek, alapvetően a Földre érkező napfény csökkentésével kívánja lehűteni a bolygót. Eme projektek kritikusaihoz csatlakozva 46 tudós és kormányzási szakértő nyílt levelet írt, amelyben kifejtik, hogy szerintük a kockázatok meghaladják az előnyöket.

Szerintük a hatások régiónként eltérőek lesznek, és bizonytalanok az időjárási mintákra, a mezőgazdaságra, valamint az alapvető élelmiszer- és vízszükségletek biztosítására gyakorolt hatások.

Azt írják, hogy mivel nincs nemzetközi megállapodás arról, hogy a napelemes geomérnökségi projekteket hogyan hajtanák végre, valószínű, hogy néhány nagyhatalmú ország a nemzetközi közösség akarata ellenére is elkezdheti a végrehajtást - beleértve a szegényebb országokat is, amelyekre nagyobb hatással lehet.

Úgy vélik továbbá, hogy a projekt melletti bármilyen elkötelezettség elriaszthatná a kormányokat, a vállalkozásokat és a társadalmakat attól, hogy mindent megtegyenek a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében, abban a hitben, hogy a jövőben elérhetővé válhat egy technológiai "megoldás".
3 hozzászólás

Kisfaludy82

2 éve, 5 hónapja és 10 napja

Drukkolok hogy sikerüljön, de sajnos igazán esélytelen. szomorú smiley

válasz erre

Porthos

2 éve, 5 hónapja és 10 napja

Sok sikerrt!

válasz erre

CharlieFirpo

2 éve, 5 hónapja és 10 napja

Szegények, ezt kérik már évek óta, de süket fülekre találnak. szomorú smiley

válasz erre