A tudomány kiderítette, hogy az orrszarvú ürüléke olyan, mint a Facebook

2017. január 16.
3.1181
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Brit tudósok helyett a dél-afrikai KwaZulu-Natal Egyetem munkatársainak sikerült bebizonyítania és egy kutatásban összegeznie, hogy az orrszarvú ürüléke és egy Facebook-bejegyzés között tulajdonképpen semmiféle különbség sincs.

Az LA Times által kiszúrt kutatási anyag szerint ugyanis az orrszarvú talán az egyetlen olyan állat a világon, aki nem csak céltalanul kakál, amikor éppen rájön az inger, hanem a megfelelő időre tartogatja, lévén a tetemes mennyiségű ürülék fontos üzenetet hordoz.

Az orrszarvúk állítólag a kutyákhoz hasonlósan egyfajta üzenetnek használják fel székletüket, de messze nem csak annyit közölnek ezzel, hogy megjelölik a területük határait, illetve ezzel elijesszék a többi állatot.

Éppen ellenkezőleg, az orrszarvúk állítólagosan az ürülékkel üzenetet küldenek egymásnak, méghozzá azért így, mert nagyon rossz a látásuk, ellenben a szaglásuk kifinomult, ezáltal a kutatók most ráébredtek, hogy minden orrszarvú kolóniában vannak olyan ürítőhelyek, amelyeket mindenki használ annak érdekében, hogy így kommunikálhassanak egymással.

Ez a dél-afrikai egyetem munkatársai szerint olyan, mint az embereknél a Facebook, hiszen a kaka is valami információt közöl másokkal - rendszert még nem találtak benne a szakértők -, noha azt nem tudni, hogy az állatok miként lájkolják a másikat, habár a megbökés a hatalmas szarvukkal bizonyára nem okozhat gondot.
4 hozzászólás

betyár

1 éve, 7 hónapja és 20 napja

Hát ez nagyon jó. Imádom, hogy ilyenekről is olvashatok nálatok.

válasz erre

petrovicsz

1 éve, 7 hónapja és 20 napja

Zseniális kutatás!

válasz erre

rDAVE

1 éve, 7 hónapja és 20 napja

Valamit elfelejtettek, több a közös bennük, mint gondolták, hiszen mindkettő sz-r.

válasz erre

Harder

1 éve, 7 hónapja és 20 napja

Utolsó mondaton sírtam.

válasz erre