A TSMC szerint a Huawei tiltásai nem fogják érinteni őket

2020. június 10.
6.5311
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Kifejezetten optimistán látja a jövőt Mark Liu, a TSMC elnöke, az egyik legnagyobb tajvani chipgyártó első embere szerint ugyanis az USA részéről a Huawei ellen kirótt tiltások nem befolyásolják majd jelentősen az ő üzletmenetüket.

Az elnök határozottan kijelentette, hogy amennyiben a Huawei kiesne a sorból - de őszintén reméli, hogy ez nem történik meg -, akkor a vállalat képes lesz rövid idő alatt pótolni mástól a megrendeléseket, de Liu szerint egyelőre lehetetlen bármit is megjósolni azzal kapcsolatban, hogy miként alakul a Huawei sorsa a jövőben.

A piaci elemzések szerint a TSMC bevételeinek mindössze 20 százaléka származik Kínából, és legalább 60 százalék az Egyesült Államokból, így nem meglepő, hogy a tajvani gyártó inkább az USA felé terjeszkedne, így például 12 milliárd dollárt fektetnének egy az USA területén fekvő új gyáróriásba, amit egyelőre megnehezít az ottani Kereskedelmi Minisztérium által hozott döntés a mikrochipek exportszabályozásával kapcsolatban, ami alaposan megköti a TSMC kezét.
4 hozzászólás

rDAVE

4 éve, 1 hónapja és 15 napja

Porthos írta:
Amíg ki nem talál Trump valami új ellenséget.
Mással is hadakozik, de nem valószínű, hogy mást is levágnának a globális chipgyártásról. Emiatt nem kell a TSMC-nek aggódnia... A TSMC elvesztése elég szívás a Huawei-nek. Nincs ilyen szintű kínai chipgyártó, Olcsó telefonokba 14nm-es procit tudnak gyártani a kínai SMIC-nél, de jobbat már nem. Ráadásul még a SMIC-et is be lehet támadni, a chipgyártás nagyon nemzetközi biznisz, így van ott is USA tech.

válasz erre

Gólem

4 éve, 1 hónapja és 15 napja

Legalábbis remélik, gondolom. mosolygó smiley

válasz erre

Porthos

4 éve, 1 hónapja és 15 napja

Amíg ki nem talál Trump valami új ellenséget.

válasz erre

muki

4 éve, 1 hónapja és 15 napja

Ha stabil lábakon állnak - ezek szerint igen - akkor nincs is mitől félni.

válasz erre