A történelem legnehezebb űrsétáira készül két asztronauta

2019. november 14.
5.8551
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Két asztronauta, nevezetesen Luca Parmitano az Európai Űrügynökség berkeiből, valamint Andrew Morgan, a NASA űrhajósa óriási kihívás elé néz, ugyanis a történelem legnehezebb űrséta-szériájára készülnek.

Az elkövetkezendő néhány hétben legalább négy űrsétát fognak teljesíteni annak érdekében, hogy a sötét anyag megfigyelésére használatos Alfa-mágneses spektrométer tönkrement hűtőszivattyúit megjavítsák. Eredetileg csak egy ment tönkre korábban, ami még annyira nem is nagy probléma, ugyanis 3-4 hónapig mindössze egy hűtőszivattyút használ a rendszer, azonban nemrégiben a másodikban is kár keletkezett, így elkerülhetetlen a javítás.

A Nemzetközi Űrállomáson zajló kísérletet éppen ezért nem szabad megszakítani, mielőbb orvosolni kell a hibát, amit a már említett két asztronauta fog elkövetni. Holnap reggel, azaz november 15-én fogják megkezdeni az első űrsétát egy hat és fél órás kalanddal. Fontos megjegyezni, hogy az űrséta során nemcsak helyrehozzák, ami elromlott, hanem fejleszteni is tervezik a hűtőrendszert egyúttal, hogy jobban szuperáljon, mint fénykorában.
3 hozzászólás

Levi87

4 éve, 9 hónapja és 21 napja

Nagyon fókuszban van most ez az űrséta dolog.

válasz erre

Fikarc

4 éve, 9 hónapja és 21 napja

CharlieFirpo írta:
Óriási élmény lehet, kár hogy soha nem lesz benne részem.
Sokan vagyunk ezzel így, szerintem. mosolygó smiley

válasz erre

CharlieFirpo

4 éve, 9 hónapja és 21 napja

Óriási élmény lehet, kár hogy soha nem lesz benne részem.

válasz erre