A török államfő az iPhone bojkottjára szólította fel a lakosságot

2018. augusztus 16.
2.6191
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Meglepő, ám egyben következetes kijelentésekkel szolgált a minap a török miniszterelnök, aki több amerikai elektronikai termék bojkottjára szólította fel a lakosságot, miután az USA megduplázta a török acél és alumínium importjára vonatkozó vámtarifát.

Recep Tayyip Erdogan szerint Törökországot gazdasági támadás érte Amerika részéről, amire ők is reagálni fognak, ezáltal arra szólította fel a lakosságot, hogy mellőzzék az iPhone okostelefonok vásárlását, és helyettük Samsung vagy olyan török gyártmányú eszközöket válasszanak maguknak, mint a Vestel Venus.

Mindez különösen kínosan érintheti majd az Apple-t, hiszen Törökországban meglepően keresett termék az iPhone, a mobileszközök közel 20 százalékán ugyanis iOS fut. Az Egyesült Államok szigorú fellépése egyébiránt egy amerikai lelkipásztor ügyéhez vezethető vissza, akit fogva tartanak Törökországban, és mivel a törökök nem hajlandóak elengedni, még a NATO-szövetségesekkel való kapcsolatot is felrúgják azért, hogy jobb belátásra bírják az ország vezetését.
4 hozzászólás

TEchie

6 éve, 2 hónapja és 1 napja

Egyre nagyobb a feszültség. Reméljük ezzel vége is a kakaskodásnak.

válasz erre

technomancer

6 éve, 2 hónapja és 1 napja

Reméljük, ennél jobban nem fajul el a dolog.

válasz erre

inkognito

6 éve, 2 hónapja és 1 napja

Elég durva kezd lenni a szitu.

válasz erre

login_password

6 éve, 2 hónapja és 1 napja

Kezd nagyon elharapódzódni ez a történet.

válasz erre