A tollra gyúr a legfrissebb Windows build

2017. június 11.
4.5901
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
dfp profilja, adatai
dfp
Sok más szoftverfejlesztő és operációs rendszerekkel foglalkozó céghez hasonlóan a Microsoft is lehetőséget biztosít arra, hogy a publikus megjelenés előtt jó pár regisztrált felhasználó már kipróbálhassa az érkező újdonságokat.

A Windows Insider program résztvevői nemrég egy friss Windows 10 buildet kaptak, melyben egy kiegészítővel kapcsolatos fejlesztések kerültek az előtérbe. A digitális tollról van szó, mely korábban több Microsoft hardverhez is alapból járt, az új Surface megjelenésével pedig egy különálló, 100 dolláros kiegészítőről beszélhetünk.

A tollra gyúr a legfrissebb Windows build - 2. kép

Persze jó pár hardveres partner is kínál tollat a gépek mellé, így a frissítés rengeteg embert érinthet és sokakat buzdíthat a kapott kiegészítő tényleges használatára. Ami talán a legfontosabb, az a kézírás felismerés kapcsán érkező fejlesztés, hiszen egy toll valódi haszna a gépelésnél is gyorsabb digitális kézírással jól szemléltethető.

A kész szavak kissé balra tolódnak, így több hely jut a következőnek, miközben a tenyerünket is jobban szűri a rendszer. Érdekes lehet még a "toll megtaláló" funkció, mely a tollakba épített GPS hiányában egy ötletes megoldást alkalmaz, hiszen azt mutatja meg, hogy hol volt a gépünk akkor, amikor utoljára használtuk vele a tollat.
2 hozzászólás

Fikarc

7 éve, 4 hónapja és 18 napja

Most ez a cerka dolog az új mánia, grafikusoknak mondjuk biztos jó.

válasz erre

technomancer

7 éve, 4 hónapja és 19 napja

Ideje hogy erre is rágyúrjanak. Apple nagyon otthagyta őket ebben (is).

válasz erre