A többi Lumia nem kapja meg a Windows 10 Mobile-t

2016. március 18.
1.2451
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Figyelem! Ez a hír a régi androgeek rendszerből lett átmentve, ezért képek és szövegformázások hiányozhatnak belőle!
Hanziness profilja, adatai
Hanziness
Megpróbálták, esélyt adtak neki, de a Windows 10 Mobile egyszerűen nem ad megfelelő élményt ezeken az eszközökön, így ők nem frissíthetők.
Eredeti történet: megerősítették, hogy az 512 MB RAM-mal rendelkező készülékekre nem adják ki a Windows 10 Mobile-t.
Már egy ideje tesztelhetik a Windows 10 Mobile-t az 512 MB-nyi RAM-mal rendelkező készülékek tulajdonosai, azonban a Microsoft most úgy döntött, megvonja a támogatást ezektől az eszközöktől.

Ugyan a frissítés kigördítése egyes, eredetileg 8.1-et készülékekre már megindult, a fél gigás eszközökről nem igazán esett szó, egészen mostanáig. Sokan használták is az operációs rendszer legújabb változatát a Windows Insider program részeként, de úgy tűnik, hogy ez az új operációs rendszer egyszerűen többet igényel, mint amennyire 512 megányi memória elég: még több a hosszú "Folytatás..." képernyő és még a rendszeralkalmazások közti navigáció is döcögős.

Hivatalos blogbejegyzés helyett a döntésről csak a Twitteren értesülhettünk, az okfejtés a emögött az volt, hogy "az 512 MB-nyi memóriával rendelkező eszközök tulajdonosai azt mondták, hogy a Windows 10 élmény nem nyújtott annyit, amennyit elvártak". Ugyan ettől a döntéstől valószínűleg többen elégedetlenek lesznek, lehet, hogy jobb 8.1-en maradni, mint egy frissítéssel tönkretenni azt, ami eddig működött. Az 512 MB-os eszközök mára már kezdenek kimenni a divatból (legalábbis a Windowsos telefonok között), vannak még felhasználók, akik Lumia 520,-szal vagy 630-cal rendelkeznek.

Így, hogy ezek az eszközök nem kaphatják meg a frissítést, el is lettek távolítva a Windows Insider programból, azaz az érintett készülékekre az operációs rendszer már nem telepíthető fel.

Talán utolsó vigaszként annyit tudunk felhozni, hogy a Microsoft legalább esélyt adott ezeknek a készülékeknek és megengedte a felhasználóknak, hogy kipróbálják, az ő hardverükkel mit tud kezdeni az operációs rendszer.
Frissítés: a Lumia 1020/925/920 sem kapja meg.
A Microsoft, miután megkérdezték, válaszban azt közölte, hogy nem terveznek második hullámot a frissítés kiadására, ami azt jelentheti, hogy a Lumia 920, 925 és 1020 tulajdonosok sem kapják majd meg a frissítést. Az Insider programból ezeket a készülékeket azonban tudtunkkal (még) nem távolították el. Gabriel Aul a 1020-ról azt mondta, hogy nagyobb százalékban teljesítménybeli problémákat jelentettek, kisebb százalékban pedig nem ajánlanák a készüléket. Az dolog oka valószínűleg az, hogy ezeken a már-már három éves készülékeken egyszerűen nem fut elég jól a Windows 10 Mobile, így úgy tűnik, hogy a Microsoft (érthető okokból) mégsem adja ki rájuk az új operációs rendszert.
nincs még hozzászólás

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink