A tiszta energiára épült a Tesla bemutatója

2016. október 30.
2.2801
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
dfp profilja, adatai
dfp
Oldalunkon nem is olyan régen beszámoltunk arról, hogy októberre valami ígéreteset még tartogat nekünk a Tesla, majd pedig közölhettük veletek a rossz hírt, hogy néhány napot csúsznak, a várakozásoknak azonban vége.

Nemrég Los Angelesben maga a vállalat vezetője, Elon Musk állt a színpadra és bemutatta az elektromos autókkal hírnevet szerző vállalat legújabb fejlesztéseit, melyek egyértelműen a vezérük jövőképének fontos eszközei. Az új "napelemes cserép" egyfelől esztétikai szempontból is előnyösebb, mint az orbitális napelemek utólagos felszerelése, másfelől pedig egy integrált rendszer részét képezhetik, így a külső mellett a hatékonyság is adott.

A tiszta energiára épült a Tesla bemutatója - 2. kép

A cserépbe épített napelemek által gyűjtött energiát ugyanis a Powerwall 2 tárolja és dolgozza fel, melynek növelték a teljesítményét, így könnyen ki tud szolgálni egy átlagos háztartást. Az ára telepítéssel együtt 6500 dollár, viszont azt nem tudni, hogy a hozzá kapcsolódó cserepek mennyibe kerülnek majd.

A Powerpack család is fejlődött, így nem csak a háztartások, hanem a vállalkozások és ipari jellegű felhasználók is élvezhetik majd a hatékonyságot és a tiszta energiát. Természetesen ahogy a legtöbb Tesla termék esetében, így most fokozatos piaci bevezetésről beszélhetünk, vagyis az újdonságok még egy ideig nem fogják elárasztani a világot.

Elon Musk vállalata ismét hasznos és előremutató termékekkel állt elő, melyek szépen lassan piaci iránnyá válnak. Egyedül talán azok csalódhattak, akik valami elektromos járműben reménykedtek.
3 hozzászólás

Harder

8 éve, 17 napja

Már nálunk is lenne létjogosultsága, amennyi napos idő van.

válasz erre

Kisfaludy82

8 éve, 18 napja

Már réges rég napenergiát kéne mindenhol használnunk. Itt van teljesen ingyen mi meg szivatjuk magunkat mindenféle fosszilis ****ral.

válasz erre

Levi87

8 éve, 18 napja

Jó az irány, nagyon tetszik az elképzelés. Csak itthon rommá lesz adóztatva ez is - ha lesz egyszer egyáltalán.

válasz erre