A Tesla Model S az első elektromos autó, ami elérte a 400 mérföldes EPA-értékelést

2020. június 16.
8.3341
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A szakma által favorizált EPA-szabványok mindig mérvadóak egy elektromos autó hatótáv-tesztelésénél, itt pedig most megállapították, hogy a Tesla Model S az első olyan elektromos járgány, ami elérte a 400 mérföldes (644 km) EPA-értékelést.

Elon Musk hozzátette a Twitterén, hogy január vége óta minden autójuknak 402 mérföldes hatótávja van, ez a megerősítés inkább csak a formalitásnak szól. Ezt az eredményt többek között az autó súlyának leredukálásával érték el, például az aksi nehézségét is csökkentették.

Korábban egyébként zajlott egy tesztelés, ami során 391 mérföldes eredményt állapítottak meg, viszont a Tesla, élükön Muskkal kardoskodott azért, hogy valami a próba során ment rosszul az EPA részéről, ezért azonnali újratesztelést akart, amint újranyit az EPA. A súlycsökkentés mellett a kerekek aerodinamikáján is javítottak, illetve a fékezésmechanika fejlesztésével is több energiát tudtak kicsikarni a kocsiból.

3 hozzászólás

Fikarc

4 éve, 1 hónapja és 8 napja

Laborkörülmények között szép eredmény ez, az tény. Majd az európai eredmények megmutatják a valósághoz valamivel közelibb értéket...

válasz erre

Porthos

4 éve, 1 hónapja és 8 napja

Akkor az a valóságban nagyjából 350km. mosolygó smiley

válasz erre

Ronalddo

4 éve, 1 hónapja és 8 napja

Az már egy korrekt hatótáv!

válasz erre