A Tesla megbüntetné azokat, akik túl sokáig foglalják az elektromos töltőállomásokat

2016. december 19.
3.7701
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Míg a benzinkutak esetében mindez nem jelent problémát, a Tesla elektromos autóinál annál nagyobb nehézséget okoz az, hogy sokan úgy töltik fel gépjárművüket, hogy órákig parkoltatják azokat a töltőállomásokon.

Ez nemcsak orbitális pofátlanság, hanem egyben kitolás a többi autóssal is, hiszen sokan emiatt nem tudják feltölteni akkumulátorukat, amiért rengetegen panaszkodtak a múltban a Teslánál, akik úgy tűnik, hogy most előálltak a tökéletes megoldással.

A cég ugyanis a jövőben bevet egy újfajta rendszert, aminek a lényege röviden az lesz, hogy ha egy autós a feltöltés után 5 percen belül nem hagyja el a töltőállomást, percenként 4 cent büntetést fizet, vagyis abban az esetben, ha három-négy órát ott parkol vele, akár közel 100 dollárnak megfelelő büntetést is kiróhatnak rá, ami egyáltalán nem mindegy.

A Tesla várhatóan ezzel egyetemben bevezet egy rendszert, aminek során minden töltőállomást használó autóst SMS-ben értesítik, ha a gépkocsi befejezte a töltést.
4 hozzászólás

betyár

7 éve, 11 hónapja és 18 napja

Ha feltöltődött, akkor álljon arrébb! Ennyi.

válasz erre

petrovicsz

7 éve, 11 hónapja és 18 napja

Ezek kb akkora bunkók lehetnek mint a mozgássérült helyen parkolók. Ha feltöltődött a verda, kopjon már le.

válasz erre

rDAVE

7 éve, 11 hónapja és 18 napja

inkognito írta:
Ez érthető. Bár szerintem még nincs annyi tesla, hogy ez gondot okozzon.
A hír szerint már gondot okoz.

Szerk.: Egyébként ilyen kellene nálunk is. Városomban nemrég épült ingyenes parkoló a belvárosban, de szinte sosincs hely, mert garázsnak használják sokan. Most lehet fizetőssé teszik, pedig ezt kellene bevezetni. X óráig ingyenes, utána büntetés. Azt most is tudják mérik meddig van ott egy autó, szóval nem lenne nagy ördöngösség.

válasz erre

inkognito

7 éve, 11 hónapja és 18 napja

Ez érthető. Bár szerintem még nincs annyi tesla, hogy ez gondot okozzon.

válasz erre