A Tesla elérhető áron akar piacra dobni egy elektromos autót

2020. szeptember 23.
1.4681
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A Tesla Battery Day keretein belül Elon Muskék egyik legizgalmasabb bejelentése az volt, hogy egy új céljuk az elérhetőbb árú elektromos járgány piacra dobása, hiszen mindössze 25 ezer dollárért terveznek kiadni ilyen autót.

Ez közel 8 millió forintot jelöl, ami egy fokkal barátibb, mint a jelenlegi Teslák. Mindezt a cég következő generációs aksija hajthatja, aminek köszönhetően meg tudják vágni azt a bizonyos árcédulát, miközben a teljesítményen nem különösebben esik csorba.

Egy ideig anno úgy szólt a fáma, hogy lesz majd egy 35 ezer dolláros Tesla Model 3, ami a szélesebb közönségnek szól, de végül ez nem valósult meg - ezt a folyamatot nemes egyszerűséggel "gyártási pokolként" jellemzik az elérhető dokumentációk.

A Tesla egyébként házon belülre viszi az aksik fejlesztését, ezen módon pedig csökkenteni tudják a költségeket. Musk szerint a Tesla úgy érte el ezt az áttörést, hogy eltávolították az akkumulátor egy részét, amely kapcsolatot létesít a cella és az áramellátás között.

Ezek az új verziók, amelyeket a Tesla 4860 celláknak nevez, a vállalat akkumulátoraihoz mérten ötször nagyobb energiakapacitást biztosítanak, illetve hatszor erősebbé teszik a verdákat.
3 hozzászólás

Kisfaludy82

1 hónapja,

Az itthon 16 millát jelent.

válasz erre

muki

1 hónapja, 1 napja

Mondjuk ez tényleg igen korrekt ár!

válasz erre

inkognito

1 hónapja, 1 napja

Nagy számok, de majd meglátjuk mit tudnak.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink