A tavalyi volt a legmelegebb nyár Európában

2019. április 11.
4.3321
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Újabb bizonyíték érkezett arra vonatkozóan, hogy valami nagyon nincs rendben a Földön a klíma tekintetében, lévén az Európai Földtudományi Intézet bejelentette, hogy a mérések kezdete óta 2018-ban regisztrálták Európában a legmelegebb nyarat.

A műholdas adatokra támaszkodó jelentés szerint áprilistól szinte folyamatosan sokkal melegebb volt a megszokottnál a kontinens legtöbb területén, és bár pont a második tavaszi hónap volt a szélsőségek terén a rekorder, de összességében az egész augusztusig tartó időszak nagyon meleg volt, sőt az ősz is lényegesen magasabb hőmérsékletekkel kecsegtetett, mint normál esetben.

A közép-európai átlaghőmérséklet a számítások szerint tavaly 2,5 Celsius fokkal volt magasabb az átlagnál, ami nemcsak rengeteg hőhullámot eredményezett, hanem óriási szárazságot is. Hogy ez a tendencia 2019-ben tovább növekszik-e, azt egyelőre nem lehet megállapítani, de szakértők szerint az utóbbi öt év a mérések óta a legmelegebb esztendők közé tartozik, aminek a hátterében vélhetően a légkör emelkedő szén-dioxid szintje áll.
4 hozzászólás

Porthos

5 éve, 4 hónapja és 21 napja

Még mára néhány ilyen hír Tőletek és még az életkedvem is elmegy. röhögő smiley

válasz erre

TEchie

5 éve, 4 hónapja és 21 napja

Mondjuk télen azért hideg volt.

válasz erre

CharlieFirpo

5 éve, 4 hónapja és 22 napja

Érezhetően sokkal melegebbek a nyarak.

válasz erre

Kileah

5 éve, 4 hónapja és 22 napja

Ezen nem csodálkozom. Tényleg iszonyat meleg volt.

válasz erre