A Starlink elvesztette a francia spektrumengedélyt

2022. április 08.
54.0461
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A SpaceX elvesztette a Starlink szélessávú szolgáltatások nyújtásának jogát Franciaországban, miután az ország legfelsőbb közigazgatási bírósága visszavonta a frekvenciahasználati engedélyét.

A francia Conseil d'État április 5-én úgy döntött, hogy a francia távközlési szabályozó hatóságnak, az ARCEP-nek nyilvános konzultációt kellett volna indítania a Starlink 2021 februárjában történő engedélyezése előtt. Az ARCEP "vitatott döntése" a Starlink engedélyezéséről "valószínűleg jelentős hatással lesz a nagysebességű internet-hozzáférés kínálatának piacára és érinti a végfelhasználók érdekeit" - mondta a Conseil d'État, ezért először konzultálnia kellett volna a nyilvánossággal.

A döntés azután született meg, hogy a Priartem és az Agir Pour L'Environnement, két francia környezetvédelmi aktivista szervezet fellebbezést nyújtott be az ARCEP-nek a Starlink frekvenciajogok odaítéléséről szóló döntése ellen.
5 hozzászólás

CharlieFirpo

2 éve, 2 hónapja és 13 napja

Gondolom mennyire meghatotta őket. röhögő smiley

válasz erre

Levi87

2 éve, 2 hónapja és 14 napja

Elképzelni nem tudom hogy képes egy ország szabályozni hogy az űrből érkező jeleket beengedi-e a területére vagy sem. röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

2 éve, 2 hónapja és 14 napja

Majd a következő frekvnecia tenderen...

válasz erre

Porthos

2 éve, 2 hónapja és 14 napja

Ott van nekik még az egész világ... mosolygó smiley

válasz erre

inkognito

2 éve, 2 hónapja és 14 napja

Ezt most elbukták de majd úgyis sikerül megszerezni.

válasz erre