A SpaceX-nek sikerült elbaltáznia az amerikai védelmi minisztériummal közös titkos küldetést?

2018. január 09.
1.6201
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Bár az sem teljesen hivatalos információ, hogy a SpaceX csapata az amerikai védelmi minisztériummal egy titkos küldetést hajtott végre, ezáltal egy rejtélyes eszközt küldtek fel együtt a világűrbe, de az Ars Technica információi szerint mindez megvalósult, sőt az egész küldetés balul sült el.

A lap forrásai szerint a titkos akció hétfő hajnalban zajlott le Zuma kódnév alatt, részeként pedig a floridai űrállomásról a SpaceX egy Falcon 9-es hordozórakétával szerette volna feljuttatni az űrbe a védelmi minisztérium rejtélyes eszközét, ami vélhetően egy kémműhold lehetett.

Bár egyelőre egyik fél sem kívánta hivatalosan kommentálni, de az említett lap a SpaceX-hez közeli forrásokra hivatkozva arról írt, hogy a titkos küldetés során valami balul sült el, a Falcon 9-es hordozórakétával ugyanis problémák adódtak, így vagy nem tudta eljuttatni céljához az eszközt, vagy ha ez mégis sikerült, akkor az irányítás és földi kapcsolat nélkül maradt.

A SpaceX annyit közölt az ügyben, hogy rakétájuk ismét a célnak megfelelően teljesített, így az Ars Technica azt sem zárja ki, hogy a védelmi minisztérium azért keltette a műhold pusztulásának hírét, hogy ezzel eltereljék róla a figyelmet.
3 hozzászólás

CharlieFirpo

6 éve, 9 hónapja és 22 napja

Uhhh! meglepett smiley Na kíváncsi leszek, valaha kiderül- e valami erről.

válasz erre

Porthos

6 éve, 9 hónapja és 23 napja

Az egyik fél ezt mondja, a másik azt. Király! röhögő smiley

válasz erre

Levi87

6 éve, 9 hónapja és 23 napja

MAjd kiderül hamarosan úgyis. mosolygó smiley

válasz erre