A SpaceX Starlink internetes műholdjai a Google Cloud rendszerekkel lesznek összeköttetve

2021. május 15.
37.3171
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A SpaceX a Google Cloud segítségével tervezi kiépíteni a Starlink internetes műholdas konstellációját, lévén a két technológiai óriás csütörtökön, azaz május 13-án jelentette be az együttműködést.

Ennek keretén belül adatokat, felhőalapú szolgáltatásokat és alkalmazásokat nyújtanak a Starlink vállalati ügyfelek számára a világ minden táján, 2021-től kezdődően. Az ügylet értékét nem hozták nyilvánosságra.

Az 1500 körül keringő Starlink műholdak növekvő konstellációjának fő következményei közé tartozik a SpaceX földi állomások építése a Google adatközpontjaival megegyező helyeken, valamint a Starlink műholdak összekapcsolása a meglévő Google Cloud infrastruktúrával. A SpaceX telepíti majd az első Starlink terminált a Google New Albany, Ohio adatközpontjába - mondta a The Verge-nek a SpaceX szóvivője.

Gwynne Shotwell, az űrügynökség elnöke és operatív igazgatója elmondta, hogy a Starlink nagysebességű, alacsony késési idejű szélessávjának a Google infrastruktúrájával való kombinálása biztosítja a globális szervezetek számára azt a biztonságos és gyors kapcsolatot, amelyre a modern szervezetek számítanak.
3 hozzászólás

Levi87

3 éve, 1 hónapja és 11 napja

Mire kell nekik vajon bármilyen cloud szolgáltatás? meglepett smiley Mire fogják használni?

válasz erre

Porthos

3 éve, 1 hónapja és 11 napja

Minek ennek cloud? meglepett smiley Nem netet fog szórni? meglepett smiley

válasz erre

CharlieFirpo

3 éve, 1 hónapja és 12 napja

Ajjaj.... röhögő smiley

válasz erre