A SpaceX fogja felvinni a Holdra a NASA jégkutató roverét

2021. április 14.
48.6541
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
A NASA megtalálta azt a hordozórakétát, ami a jégvadászó roverét fel fogja vinni, ugyanis ha minden a tervek szerint alakul, akkor ez a készül 2023-ban landol a Holdon, hogy kinyerje ezt a fontos nyersanyagot az emberiség számára.

A SpaceX Falcon Heavy rakétája fogja felvinni a Holdra a Volatiles Investigating Polar Exploration Rover (VIPER) készüléket, amit az Astrobotic magántársaság leszállóegysége fog landoltatni. Az Astrobotic a NASA-val kötött szerződésében előírta, hogy a pennsylvaniai székhelyű vállalat önállóan válasszon indító vállalkozót, és végül a SpaceX-re esett a választás.

A VIPER kulcsfontosságú eleme a NASA azon hosszú távú terveinek, hogy az embereket a Holdra juttassák az évtized későbbi szakaszában - 2024-ben, ha a Donald Trump-kori határidő marad az új Joe Biden elnöki adminisztráció alatt. A jég ugyebár fontos erőforrás lehet a jövő Holdlakói számára.
5 hozzászólás

inkognito

3 éve, 3 hónapja és 7 napja

Tök jó, hogy együtt dolgoznak.

válasz erre

Kisfaludy82

3 éve, 3 hónapja és 8 napja

De kíváncsi leszek, hogy fjlődik majd ez az egész projekt!

válasz erre

Porthos

3 éve, 3 hónapja és 8 napja

Szépen összefogtak végre, és egy irányba fejlesztenek, kutatnak, ez sokkal hatékonyabb lesz így mint amikor volt a nagy Nasa meg a kis próbálkozók. Remélem még az én életemben megvalósulnak kolóniák, ilyesmi.

válasz erre

Fikarc

3 éve, 3 hónapja és 8 napja

Alakul ez alakul, csak nagyon lassan... Már bázisnak kéne ott lennie...

válasz erre

CharlieFirpo

3 éve, 3 hónapja és 8 napja

Szépen beépült az űrkutatásba a SpaceX ileyn rövid idő alatt!

válasz erre