A Sonya nevet kapta a Linux Mint májusi kiadása

2017. május 01.
4.0111
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Clement Lefebvre megejtette a szokásos havi hírlevelét, amelyben beszámol a Linux Mint-tel kapcsolatos, következő havi teendőiről, amelyek közül most az egyik legjobban várt a következő verzió megjelenése, no meg persze a neve.

Mint a legtöbb Linux disztribúciónál, úgy a Linux Mint verzióinál is nagyon fontos a kódnév, amellyel kicsit emberközelibbé varázsolják az éppen aktuális változatot, és csak egy halom számként kell tudnunk beazonosítani kedvenc Linux megoldásunkat. Ennek fényében nagy feneket kerít a felhasználói tábor egy-egy újabb variáns megjelenése előtt a dolognak, így különösen fontos, hogy mi is lesz a következő név. Nos, a májusban várható Linux Mint 18.2 a Sonya nevet kapta.

Az ihletet Micahel Webster felesége adta, így az ő nevét viseli a hamarosan debütáló újdonság, amely nem csak nevében és kernel verziójában fog eltérni az elődöktől, hanem az asztali környezet is változik, hiszen a népszerű Cinnamon legújabb build-je, a 3.4-es kapja meg az alapértelmezett státuszt a disztribúciónál.
4 hozzászólás

Vitya95

7 éve, 4 hónapja és 20 napja

De milyen jól néz ki ez a rendszer a Windows 10-hez képest. Ennek legalább van valami normális felhasználói felülete. Én is szívesebben használnám ezt vagy az Ubuntut vagy szinte bármelyik másik oprendszert, csak ne a Windows 10 legyen. De hát a kényszer nagy úr.

válasz erre

rDAVE

7 éve, 6 hónapja és 24 napja

marco írta:
Hogy fogja utálni az új csaja majd a srácot ha ezzel szakít. röhögő smiley
Csak meg kell vonnia az OS-től a támogatást. röhögő smileyröhögő smiley Aztán jöhet egy új LTS.

válasz erre

marco

7 éve, 6 hónapja és 24 napja

Hogy fogja utálni az új csaja majd a srácot ha ezzel szakít. röhögő smiley

válasz erre

Kileah

7 éve, 6 hónapja és 25 napja

Ez aranyos dolog volt. mosolygó smiley

válasz erre