A sokadik Google üzenetküldő érkezik a nyáron

2018. április 20.
3.4071
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Lassan már megszámolni is nehéz, hogy a Google mennyi üzenetküldő alkalmazást vezetett már be, de valahogy egyik sem képes érdemben felvenni a versenyt a Facebook Messengerrel - ám most sokkal inkább az Apple megoldásának állítanának ellenfelet.

A The Verge értesülései szerint, a keresőóriás még a nyáron elindítja új szoftverét, amely egyszerűen csak a Chat nevet kapja, és a Google fő célja egy igazi riválist állítani az Apple iMessage-nek.

Szerencsére az új csak bújtatott új lesz, hiszen az Android Messages szoftvert váltaná le a Chat, amely már az RCS, azaz Rich Communication Services-t használná, és végképp kiváltaná a SMS-t, így Android eszközök között ingyen tudnánk információt cserélni gyári applikáció segítségével.

A legnagyobb hátráltató tényező, hogy a Chat olyannyira fapados lehet, hogy csupán néhány byte adatforgalmat generál, és nem alkalamznák az end-to-end titkosítást, így a picit paranoiásabb felhasználók minden bizonnyal elutasítják a használatát.
5 hozzászólás

Harder

6 éve, 6 hónapja és 7 napja

Szüntessék meg az Allo Duo meg mittudomén miket előbb mert óriási katyvasz az ami most van a Google üzenetküldő cuccaival. Ja meg ott van a Hangouts is.

válasz erre

technomancer

6 éve, 6 hónapja és 7 napja

Mindenesetre ki fogom próbálni, de szerintem ez is tiszavirág életű lesz.

válasz erre

TEchie

6 éve, 6 hónapja és 7 napja

Még egy üzenetküldő? Nagyon kell. röhögő smiley

válasz erre

Levi87

6 éve, 6 hónapja és 7 napja

Eddig minden próbálkozásuk csúfos véget ért. Miben lenne ez más? mosolygó smiley

válasz erre

VDemon

6 éve, 6 hónapja és 7 napja

Nem adják fel. röhögő smiley Ezredszer sem! röhögő smiley

válasz erre