A SanDisk bemutatta a világ első 1TB-os SD kártyáját!

2016. szeptember 20.
2.1141
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Újabb mérföldkövet hagyott maga mögött a SanDisk, a gyártó ugyanis ma hivatalosan is bemutatta a világ legnagyobb SD kártyáját, ami természetesen nem méreteire, hanem adattárolási kapacitására vonatkozik, az aprócska kis lapka ugyanis képes 1TB-nyi adatot tárolni egy alig nagyobb helyen, mint egy fémpénz.

Az SDXC kártya egyelőre még csak prototípus, ezáltal nincsenek hírek sem az árcédulájáról, sem a megjelenési dátumáról, de bármikor is jön majd ki ez a mérföldkőnek számító újdonság, az biztosan nem lesz valami olcsó.

A SanDisk egyébiránt a múltban többször is rekordot döntött már SD kártyáival, így ők voltak az elsők, akik képesek voltak egy ilyen kis adattárolón 64MB, majd később 512GB tárolására, de most az 1TB-os változat esetében is elsővé váltak.

A kompánia egyébiránt az új SD kártyát elsődlegesen a 4K és a 8K felbontású felvételek, a 360 fokos videók és a VR élmény kihasználásának érdekében dolgozta ki, ezek ugyanis mind-mind olyan technológiák, amelyek elképesztő mértékben zabálják a helyet.
1 hozzászólás

Kileah

8 éve, 2 hónapja és 23 napja

Nem semmi amit ez a cég művel adattárolás terén! röhögő smiley

válasz erre