A Samsung már az Intelt is sarokba állítja a processzorgyártásban!

2017. május 03.
3.1831
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Az Intelt egészen pontosan 1993 óta, tehát 24 teljes éve - az első Pentium CPU megérkezésétől - tekintjük a világ legnagyobb processzorgyártójának a cég által elért sikerek, legyártott mennyiségek és egyebek tekintetében.

Ezt az évtizedek óta tartó sikersorozatot azonban a mobilos piac egyik legjelentősebb szereplője hamarosan megtörheti, amennyiben ugyanis így folytatódnak sikereik és nem történik valami hatalmas galiba - Galaxy Note 7, khm -, akkor már ebben a negyedévben a világ legnagyobb lapkagyártójává léphetnek elő az Exynos processzoroknak köszönhetően.

Habár ezen a téren az egyre növekvő memóriaeladások is segítik a Samsungot, ellenben a tény ettől még tény marad, hiszen több elemző is egyhangúan úgy véli, hogy az aktuális negyedév végére a Samsung processzorgyártásból érkező bevételei elérhetik a 14,6 milliárd dollárt, míg az Intel esetében ez a szám 14,4 milliárd lehet csak, és az arány vélhetően a teljes negyedévben megmaradhat.
2 hozzászólás

Mordorer

2 éve, 9 hónapja és 25 napja

Mindent lenyom a mobil.

válasz erre

Kisfaludy82

2 éve, 9 hónapja és 25 napja

Ez a világ rendje. Mobilos processzorgyártást feladta az Intel, márpedig egyértelműen erősebb ágazat mint a desktop processzor - jelenleg.

válasz erre