A Samsung is beszállt az 5G buliba

2018. augusztus 16.
1.9561
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Egyre közelebb vagyunk az 5G hálózat mindennapi használatához, amit mi sem tükröz jobban, mint hogy egyre több gyártó mutatja be az erre optimalizált modemjét, most például a világ legnagyobb mobilgyártója, a Samsung.

A koreai cég elkészült és be is mutatta az Exynos 5100 névre keresztelt modemet, ami az első hardver amely teljesen, 100%-ban kompatiblis azzal az 5G hálózattal, amit lakossági célra terveztek.

Ennek ellenére nem a Samsung által alkotott modem az első 5G modem a mobilgyártás történelmében, hiszen a Qualcomm már egy évvel ezelőtt bemutatta az X50-et, ami azóta több eszközbe is helyet kapott már, de a koreai cég megoldása sokkal kiforrottabb és felkészültebb a valós használatra.

Az 5100 kompatiblis a sub-6GHz és a mmWave spektrumokkal és 3GPP-t használ az 5G hálózat kihasználása érdekében, de ez nem zárja ki azt sem, hogy tökéletesen működjön 2G, 3G és LTE módban is, mindezt ráadásul egyetlen chip-ként. Most már csak egy mobil kell, amiben ez az Exynos lapul és boldogság lesz.
2 hozzászólás

Fikarc

6 éve, 1 hónapja és 27 napja

Remélem lassan jön tényleg minden ami az 5g-vel be lett lengetve, a p2p feldolgozás, meg az okosautók meg ilyesmik is.

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 1 hónapja és 27 napja

Mire ez életszerű lesz, addig még sok víz lefolyik a Dunán...

válasz erre