A Samsung elindítja a 11 nanométeres gyártósorait

2017. szeptember 12.
2.5731
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A Samsung bejelentette, hogy üzembe helyezték azokat a gyártósorokat, amelyekkel lehetőségük nyílik a jövőben 11 nanométeres lapkák készítésére, amik leginkább a középkategória felső, illetve a felső kategória középső szegmensét szolgálnák ki.

A 11 nanométeres lapkák 15 százalékkal nagyobb teljesítményre lesznek képesek 10 százalékkal kisebb méret mellett a kategóriában jelenleg használt 14 nanométeres típusokhoz mérten, mely változás a jövőben természetesen magával ránthatja a prémium színteret is.

Az ott jelenleg alkalmazott 10 nanométeres szetteket ugyanis belátható időn belül a 7 nanométeres gyártástechnológián alapuló típusok válthatják majd fel, miközben előbbiek már elérhetők lesznek a középkategóriában is.

A 11 nanométeres gyártósorokon várhatóan 2018 első felében indulhat meg a tömegtermelés - vélhetően a Samsung A- és J- szériájához -, ami mellett a dél-koreai vállalat még a 7 nanométeres berendezések üzembehelyezését is kilátásba helyezte, de ezek csak a jövő év második felében kezdhetik meg a gyártást.
2 hozzászólás

TEchie

10 hónapja, 3 hete és 5 napja

Ideje volt az olcsóbb telefonokba is megérkeznie ezeknek a lapkáknak.

válasz erre

Kisfaludy82

10 hónapja, 3 hete és 5 napja

Jó hír, mert jobb telefonok jönnek általa.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink