A Samsung bemutatta a Galaxy S9-et is meghajtó Exynos 9810 lapkát

2018. január 05.
1.6031
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
A Samsung bemutatta legújabb Exynos mobilprocesszorát, ami Exynos 9810 név alatt egy 10 nm-es gyártástechnológiával készült chip lett, és rengeteg tekintetben komoly fejlődést mutatott fel.

A kifejezetten a Galaxy S9-es készülék számára készített lapka egy nyolcmagos, magonként 2,9 GHz-es processzor lett, közvetlen elődjéhez képest pedig mind a többmagos, mind az egymagos teljesítmény tekintetében jelentős az előrelépés, előbbi esetében például 40 százalékos az előrelépés, utóbbinál pedig duplázódtak az értékek.

Az Exynos 9810-et univerzális chipként úgy tervezték, hogy ne csak okostelefonokban teljesíthessen szolgálatot, miközben nemcsak a nyers erő fejlődött benne, hanem például a kép- és videofeldolgozás is gyorsabbá vált, sőt egy külön egységet dolgoztak ki hozzá a biometrikus adatok, az ujjlenyomat-olvasó, az íriszszkenner és az arcfelismerő által begyűjtött információk extra védelmének érdekében.

Nagy előrelépést jelent még, hogy az Exynos 9810-ben már egy Cat 18-as LTE modem kapott helyet, amivel akár 1,2 Gbps-os letöltési-, és 200 Mbps-os feltöltési sebességet is elérhetünk.
3 hozzászólás

TEchie

6 éve, 9 hónapja és 6 napja

Ezt a proci fejlesztgetést nagyon jól tolják, de az Apple is.

válasz erre

VDemon

6 éve, 9 hónapja és 6 napja

Ebben nincs exploit? röhögő smiley

válasz erre

Kisfaludy82

6 éve, 9 hónapja és 6 napja

Hihetetlen mekkora fejlődést ki tudnak csikarni a chipekben évről évre! meglepett smiley Bezzeg az Intel... röhögő smiley

válasz erre