A RED elárulta holografikus kijelzőjének titkát

2017. szeptember 11.
3.5561
OMA_Seriff profilja, adatai
OMA_Seriff
Alaposan meglepte a világot a RED, amikor pár hónappal ezelőtt előállt egy saját okostelefon ötletével, ami a RED Hydrogen név alatt nem elég, hogy moduláris dizájnt kaphat, hanem mindemellett egy holografikus kijelzőt is.

A Leia által készített képernyőről eddig szinte semmit sem hallottunk azon túl, hogy holografikus lesz, de a RED a The Verge magazin munkatársainak végre leleplezte a képernyő működési elvét, ezáltal megtudtuk, hogy nemcsak egyszerű marketing lesz mindez, hanem a valóság.

A Leia kijelző ugyanis a betekintési szögekkel játszadozva éri el a különleges holografikus hatást, ezáltal bár ránézésre a RED Hydrogen egy átlagos LCD panellel rendelkezik, de alatta egy különleges fényvezető tányért helyeztek el, ami a fényelhajlást kihasználva tud képeket kivetíteni magából, ezáltal megfelelő betekintési szöggel 3D-s vetített kép illúzióját éri el.

A RED bejelentése szerint a holografikus kijelző csak egy opció lesz - ergo hagyományos formában is használhatjuk majd -, miközben sem a képminőségre, sem az üzemidőre nem gyakorol negatív hatást. A RED Hydrogen várhatóan jövőre érkezik, de hogy mikor láthatjuk a gyakorlatban a technológiát, azt egyelőre nem tudjuk.
3 hozzászólás

TEchie

10 hónapja, 3 napja

Na mondjuk ez a technológia nekem pont nem hiányzik...

válasz erre

Porthos

10 hónapja, 3 napja

Ez egy érdekes fejlesztés. Megnézném már.

válasz erre

Kisfaludy82

10 hónapja, 4 napja

Ez még így is titokzatos! Majd élőben, kíváncsi vagyok rá.

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink