A ReactOS projekt újabb fizetett programozót alkalmaz

2020. október 28.
4.0041
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
darkomen profilja, adatai
darkomen
A ReactOS projekt fejlesztése még 1996-ban indult, akkor még FreeWin95 néven és azóta folyamatosan fejlesztik, bár még mindig csak alpha státuszban van ez a nyílt forrású Windows klón, de az elmúlt időszakban a támogatásoknak köszönhetően elkezdett fizetett programozókat alkalmazni.

A ReactOS Deutschland e.V. még a nyáron bejelentette, hogy akkor Victor Perevertkin 3 hónapon keresztül teljes munkaidős állást kapott, hogy a rendszer USB kezelésén és egyéb kernel szintű fejlesztéseken dolgozzon. A csapat most egy újabb programozónak ajánlotta fel a lehetőséget, hogy a ReactOS-en dolgozzon.

Az új programozó Jérôme Gardou, aki már 2009 óta aktívan közreműködik a ReactOS fejlesztésében. Az ő feladata az lesz, hogy a rendszer memória kezelését és a cache kontrollert dolgozza át, hogy a memória felhasználást optimalizálják, melynek köszönhetően a rendszer stabilitása és teljesítménye is javulni fog. Jérôme tervei között több, a kernel további részeit érintő fejlesztés is van, de ezekre majd kiderül mennyi ideje marad.

A bejelentésben ki is emelik, hogy a tény, hogy már két fizetett programozót is tudnak egyszerre alkalmazni, az a projekt szempontjából egy hatalmas mérföldkő és nagyon jó kilátásaik vannak az elkövetkezendőkre.
4 hozzászólás

Huginn

3 éve, 8 hónapja és 15 napja

Egyszer majd talán olyan stabil is lesz az egész, mint a Wine. Ha már funkcionalitásban jócskán elmarad...

válasz erre

Kisfaludy82

3 éve, 8 hónapja és 15 napja

De jó hogy ezt megosztottátok. Nem is emlékeztem rá, teljesen kikerült a látómezőmből, pedig még a múlt évezredben próbálkoztam vele. mosolygó smiley

válasz erre

Porthos

3 éve, 8 hónapja és 15 napja

Aztarohadt. meglepett smiley Ezt telepítenem kell! mosolygó smiley

válasz erre

TEchie

3 éve, 8 hónapja és 15 napja

Tök jó látni hogy vannak még mindig ilyen projektek.

válasz erre