A Raspberry felhasználóknak kedvez a legújabb NetBSD

2017. március 18.
3.2451
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Az ingyenes NetBSD mögött álló fejlesztői csapat bejelentette, hogy elkészült, ezzel párhuzamosan pedig elérhetővé vált a legújabb változat, amelynek fejlesztése során nagy hangsúlyt kapott a Raspberry Pi Zero támogatása.
 

A BSD alapú NetBSD 7.1 alig két hónap alatt készült el, és az RC kiadások óta rengeteg hibát javított a csapat, valamint egy-két új funkció is felbukkan a mostani stabil verzióban. Ami viszont a hozzáértők fantáziáját is felcsigázza, az a biztonság, amelyből a lehető legújabb technológiákat kapta meg a mostani változat, így szinte biztosak lehetünk benne, hogy egy stabil operációs rendszert használunk.

A legjelentősebb újítás a jobb támogatás, amely a Raspberry Pi Zero felhasználóknak jelent jó hírt, hiszen a NetBSD 7.1 jobb Linux bináris kezeléssel rendelkezik, így ennek következtében több applikáció és plugin is elérhetővé vált, amivel eddig meggyűlt a baja a felhasználóknak.

Finomítottak a dedikált GPU kezelésen is, ami leginkább az Nvidia hardvereit érinti. A hardver és a szoftver közti kommunikáció jobb összhangját mi sem bizonyítja jobban, mint hogy elérhetővé vált a népszerű WoL, azaz a Wake On Lan funkció is.
2 hozzászólás

CharlieFirpo

1 éve, 2 hónapja és 10 napja

Nem semmi hogy wake on lan van ebben a kis biszbaszban.

válasz erre

TEchie

1 éve, 2 hónapja és 11 napja

Hihetetlen mi mindent tudnak ezek a kis kütyük.

válasz erre

 

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink