A Purism legújabb laptopjai Qubes OS-t kaptak

2017. június 27.
3.3171
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
PixelHero profilja, adatai
PixelHero
Továbbra is dinamikus fejlődést mutat az első sorban a közösség miatt létrehozott Purism névre hallgató vállalat, amely bejelentette a legújabb laptopjait.

A 2015-ben indított projekt keretein belül az első két évben minden várakozást felülmúltak, hiszen a Purism olyan népszerű lett, hogy 2,5 millió dollárt sikerült összelapátolniuk, amely átlagosan havi 35%-os növekedést garantált, ez pedig elképesztő.

A két legújabb hardverük a Librem 13 és 15, előbbi egy 13 colos, míg utóbbi egy 15 colos matt IPS 108p panellal ellátott laptop. A technikai specifikációt annyira nem hangsúlyoznánk ki, annyit azonban érdemes tudni, hogy több gyártóval szemben a cég még a hatodik generációs Intel CPU-kat használja, így a további hardverek fényében a keződ, 1700 dolláros árcédula kicsit magas.

De, ugyanis az mindig van, a Purism megoldása is leginkább szoftveres téren hozza vissza a kedvet, hogy a fenti összeget kipengessük, hiszen a Librem paletta választható operációs rendszerrel kérhető. Szerencsére mindegyik open source és mindegyik Debianra építkezik, ám míg az egyik nagyon minimalista, Pure OS-névre keresztelt változat, addig a másik kifejezetten a minél magasabb fokú biztonságra és a hálózat tesztelésre lett kihegyezve, Qube OS nevet viseli.
3 hozzászólás

Levi87

2 éve, 26 napja

Nagyon beszűkítették a saját vásárló közönségüket...

válasz erre

Harder

2 éve, 26 napja

De csúnyácska gép...

válasz erre

VDemon

2 éve, 26 napja

Miért tesznek rá ilyen ismeretlen és nem támogatott OS-t?

válasz erre

új kommentek

legutóbbi hozzászólások
 

Közösségi felületeink